Pazin Gastro: Na meniju boškarin i magarac

Pazin Gastro bit će održan po četvrti put u sklopu brojnih manifestacija kojima se obilježava Rim, najveća vjerska pučka fešta u Pazinu. Novost je da će se prvi put spremati i meso istarskog magarca na Gourmet cooking showu, koji je dio Pazin Gastra.

Detaljne informacije o događanjima iznijeli su na konferenciji za novinare gradonačelnik Renato Krulčić, direktor AZRRI-ja Graciano Prekalj, Ranka Šepić iz gradske uprave i Edmondo Šuran, stručni suradnik za stočarstvo u AZRRI-ju.

Pazin Gastro starta 3. kolovoza u 18 sati na Trgu slobode, kada će timovi izvlačiti nazive jela koje će pripremati. Nadmetat će se ekipe sastavljene od boćara, medara, djelatnika AZZRI-ja i članova Društva Naša djeca, koje obilježava 18 godina rada pa će novac od prodaje jela i donacija biti uručen njima kod proglašenja pobjednika.

Pripremat će se jela od mesa boškarina – šugo, pljeskavica, ragu i kobasice – a predstavit će se poznati kuhar Robert Perić koji će uz jela od divljači pripremati i ona od istarskog magarca.

U rujnu će od Ministarstva poljoprivrede zatražiti zaštitu izvornosti mesa istarskog goveda, a radit će se i na elaboratu za revitalizaciju uzgoja istarske koze.

Prekalj u rujnu očekuje i početak izgradnje štale istarskog goveda na Gortanovom brijegu kod Pazina kao i izgradnju edukacijske kuhinje. Tu će biti i Centar za regionalni razvoj i zaštitu biološke raznolikosti kao okosnica ruralnog razvoja Istre.

glasistre.hr

2 komentara na “Pazin Gastro: Na meniju boškarin i magarac”

  1. Anonimno napisao:

    Ako je Boškarin onda treba bit i Tovar.
    Ako je istarsko govedo onda more bit istarski magarac.

  2. Anonimno napisao:

    Jadne životinje

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.