Pazin Gastro: Ustanovama grada Pazina druga uzastopna pobjeda

Treće izdanje manifestacije Pazin Gastro zaključeno je drugom uzastopnom pobjedom ekipe “Ustanove grada Pazina”. Manifestacija Pazin Gastro – kuharsko natjecanje u pripremanju specijaliteta od istarskog goveda boškarina održana je u petak, 5. kolovoza na pazinskom Trgu Slobode, u sklopu programa pazinske pučke fešte “Rim”.

Ove godine je šest timova kuhalo tri različita jela: šugo od boškarina, batudu i jetricu na šugo. Natjecali su se Osnovna škola i dječji vrtić Pazin, AZRRI, Grad Pazin, Udruženje obrtnika Pazin, Društvo tjelesnih invalida Pazin i već spomenute Ustanove Grada Pazina. U sastavu ekipa sudjelovali su i pazinski ugostitelji Vinja, Hotel Lovac, agroturizam Ograde i restoran Pod lipom. Ono što je još važnije je da je i ove godine natjecanje bilo humanitarnog karaktera. Naime, prikupljeni iznos od prodaje bonova za kupnju jela bio je namijenjen Centru za socijalnu skrb Grada Pazina, za pomoć obiteljima sa zdravstveno socijalnim potrebama u Gradu Pazinu. Od prodaje jela prikupljeno je 12 000 kuna te je Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić uručio ček predstavnici Centra za socijalnu skrb.

Gradonačelnik Krulčić je čestitao pobjedničkom timu, zahvalio se svim timovima i kuharima na sudjelovanju te posjetiteljima koji su kupnjom bonova doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji.

Članica stručnog ocjenjivačkog žirija Srđana Jevtić, kazala je da je žiri imo težak posao, ali da na kraju netko mora i pobijediti.

Novitet manifestacije je bio Pazin Gourmet – cooking show gdje su se pripremala jela od divljači. Jela je pripremao Robert Perić koji je ujedno i jedan od najboljih hrvatskih cheff-ova, a u pripremi mu se pridružila i Srđana Jevtić, finalistica prvog hrvatskog MasterChefa.

Program je vodio Mario Battifiaca, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Erik Balija, Cerovljanske mažoretkinje, Harmonikaški kvintet, klapa Novačanska kumpanija i grupa Fortunal.

Manifestaciju su i ove godine organizirali Grad Pazin i Agencija za ruralni razvoj Istre, a njezin cilj je predstaviti i promovirati meso boškarina kao namirnicu koja ima vrlo širok raspon kvalitetne upotrebe u svakodnevnoj prehrani. (barkun)

Sve fotografije možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.