Pazin i Gevgelija potpisali Inicijativu o uspostavljanju suradnje

Delegacija Grada Pazina na čelu s gradonačelnikom Renatom Krulčićem boravila je od 6. do 9. studenog u posjeti južnomakedonskoj Općini Gevgelija prilikom čega je potpisan i dokument – Inicijativa o uspostavljanju suradnje između ova dva grada. To je plod nastavka uspješnih pregovora pokrenutih u lipnju prilikom boravka gevegelijske delegacije u Pazinu.

Predstavnici Grada prisustvovali su svečanostima i manifestacijama koje su se povodom Dana Općine održavale u Gevgeliji, a posebno svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 60. godišnjice srednjeg školstva u tom gradu, te prijemu kod gradonačelnika Ivana Frangova. Osim toga otvorena su vrata buduće školske, političke i gospodarske suradnje ne samo sa Gevgelijom, nego i sa Općinama Jablanica (BiH) i Inđija (Srbija) čiji su predstavnici također bili gosti u Gevgeliji.

– Cijenimo suradnju s Općinom Gevgelija čime će se otvoriti mogućnost za veću razmjenu iskustava između dvije općine. No, što je još važnije i uspostava gospodarske suradnje što je posebno zanimljivo za naše gospodarske tvrtke, rekao je prilikom potpisivanja gradonačelnik Krulčić.

U delegaciji su uz gradonačelnika bili i Valter Milohanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pazina, Josip Šiklić, ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Neven Rimanić, predstavnik Agencije za ruralni razvoj Istre i Armando Lušetić, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina. Gevgelija će tako postati treći grad s kojim će se Pazin pobratimiti nakon Firenzuole i Scanzana Jonica.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.