Pazin i Labin izabrali naj-sportaše

Na svečanosti održanoj u petak u Spomen domu Zajednica sportskih udruga grada Pazina proglasila je najuspješnije pazinske sportaše u 2011. godini. Biciklistica Antonela Ferenčić (BK Meridiana Pazin), boćar Benjamin Guštin (BK Usluga), košarkašice ŽKK-a Pazin i biciklisti BK Meridijane Kamena laureati su u četiri najprestižnije kategorije.

Četiri godine dominacije okrunjene titulama najboljeg školskog društva osnovnih škola Istarske županije te nedavna titula najboljeg školskog sportskog društva u Hrvatskoj bili su povod za dodjelu posebne nagrade školskom sportskom društvu Mladost koje djeluje pri pazinskoj OŠ Vladimira Nazora.

Posebnom nagradom nagrađeno je i sportsko ribolovno društvo Pazinčica povodom obilježavanja  40-godišnjeg aktivnog i uspješnog djelovanja. Temeljem nominacija klubova i udruga nagrađena je i plejada najperspektivnijih pazinskih sportaša do 18 godina u pojedinim sportovima.

U petak je i labinska velika vijećnica bila sportski obojena, a Labinjani su dobili najuspješnije sportaše za 2011. u izboru i organizaciji Saveza sportova grada. Većina nagrada otišla je u ruke članova ženskog i muškog rukometnog kluba.

No u kategoriji najboljeg sportaša otišla je u ruke sjajnog vratara NK-a Rudar Sanjina Vozile, kojem je ovo, nakon nagrade za najboljeg nogometaša Labinštine, drugo veliko priznanje za prošlu godinu. Prvi put nije dodijeljena nagrada za najbolju sportašicu zbog izuzetno slabih lanjskih rezultata.

Za najbolju momčad proglašena je rukometna udruga Mladi rudar. Najbolji trener je Diego Datos iz te udruge. Dvije nagrade otišle su i u ruke njihovih kolegica iz ženskog rukometnog kluba. Za najbolju ekipu u mlađim uzrastima proglašene su djevojčice ŽRK-a Rudar rođene 1998. i mlađe.

Za najveću žensku sportsku nadu proglašena je članica mlađekadetske reprezentacije Hrvatske i članica ŽRK-a Rudar Natali Zahtila. Nagrada za najveću mušku nadu otišla je u Judo klub Ippon, a zavrijedio ju je Arijan Agušaj koji je viceprvak Hrvatske u judu u kategoriji do 66 kg.

Posebna priznanja dobili su osvajači medalja na državnim prvenstvima – Francesca Pappalardo (AS Albona), Domagoj Josip Kubaj i Marin Faraguna (oba KBK Budokai Labin), te članovi triatlon kluba Albona Extreme. Nagrade za životno djelo dobili su Ljubomir Vilić i posthumno Mirko Banak.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.