Pazin IT radionica: Osnove korištenja Linux desktopa

Povodom iskazanog interesa, ove srijede, 9. ožujka 2016. godine u 19:00 sati organiziramo praktičnu trosatnu radionicu o korištenju Linuxa. Radionica će biti prilagođena laicima-početnicima u Linuxu koji imaju osnovna opća znanja o korištenju računala i iskustvo korištenja Windowsa i MacOSX-a.

Polaznici će samostalno, uz upute i pomoć voditelja radionice, proći kroz tipičnu instalaciju Linuxa na nekoliko načina (kao Live instalacija, na prazno računalo, uz postojeće Windowse, te u virtualci), te naučiti osnove korištenja, prilagodbe i održavanja Linuxa na stolnim i prijenosnim računalima, kako za osobne, tako i za poslovne potrebe. Osigurali smo i nekoliko dodatnih prijenosnih računala za one koji nemaju vlastito.

Zbog ograničenog broja mjesta i kvalitetnog praktičnih rada u manjoj grupi, broj sudionika radionice je ograničen i obavezna je prethodna prijava. Ovaj termin je već popunjen putem ankete na Facebook grupi s punim brojem onih koji će praktično raditi za računalima na stolovima, ali ima još slobodnih mjesta za promatrače. Ostali zainteresirani za praktičan rad mogu se prijaviti putem maila, pa ćemo radionicu vrlo rado ponoviti u dodatnom terminu. Kao i do sada, i ovu radionicu ćemo prenositi preko YouTubea gdje će i ostati snimka.

Prijavljenima zahvaljujemo na velikom odazivu, a veselimo se i novim prijavama na istu ili neku drugu temu.

Radionicu priprema i vodi Ivan Guštin, dugogodišnji korisnik i promotor Linuxa.

rkp.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.