Pazin IT: Remote Desktop radionica

Povodom čestih pitanja i diskusija na PazinIT okupljanjima na temu tehničkih mogućnosti i performansi Remote Desktop rada, za ovu srijedu 6. srpnja 2016., u 20:00 sati Radioklub Pazin organizira zajedničku radionicu na ovu temu.

Ideja je instalirati i konfigurirati fizički i/ili cloud Windows server, spajati se s različitih klijenata (Windows desktop, Linux, stara slaba računala, RaspberryPi, Thin Clients…) i isprobavati različite scenarije primjene, uz praćenje performansi i optećenja.

Uz planirane scenarije (nekoliko desetaka konekcija uz korištenje istih aplikacija, korištenje razičitih aplikacija, spajanje preko sporijih veza…) primamo prijedloge i za druge razne primjene. Ovisno o interesu i raspoloživom vremenu, isprobat će se i druge varijante na temu, npr. LTSP (Linux Terminal Server Project).

Pozivaju se svi koji imaju iskustva u tome i/ili potrebe i ideje za primjenu da se pridruže u konfiguriranju i isprobavanju.

Budući da se radi o zajedničkoj eksperimentalnoj radionici, a ne klasičnom predavanju, prijenos i snimanje okupljanja nije planirano.

rkp.hr / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.