Pazin još uvijek nespreman za Europsko prvenstvo u boćanju

Boćarski domDva mjeseca uoči događaja godine, a možda i desetljeća za Pazinštinu, prvenstva Europe u boćanju, koje će se od 3. do 8. rujna održati u Pazinu, ne zna se sa sigurnošću gdje će se odvijati.

Logično bi bilo pretpostaviti da će se natjecanja održati u boćarskoj dvorani, sagrađenoj još za prvenstvo Europe održano 1989. godine, no ono što je logično ne mora biti i posve točno. Naime, Grad Pazin nije vlasnik toga objekta, već se od svibnja 2000. godine sudi s tvrtkom Istracommerce koja se tijekom pretvorbe poduzeća uknjižila ne samo na boćarsku dvoranu, već i na staro boćalište na otvorenom, kao i na poslovne prostore u kojima se nekad nalazila sportska streljana.

Ugostiteljski objekt u samoj dvorani u najmu je Agencije V.I.B. vlasnika Veseljka Buića, koji se uzda u svoj ugovor o zakupu koji je potpisao s tadašnjim direktorom Istracommercea Vladimirom Fornažarom, koji pak taj ugovor smatra – otkazanim, o čemu se vodi drugi sudski spor.

Dok organizatori prvenstva na službenim internetskim stranicama peub2012.com najavljuju da će se ono održati “u boćarskoj dvorani te na vanjskom terenu” te da će se “za potrebe gledatelja montirati dodatne tribine da bi se omogućilo 500-600 mjesta”, na licu mjesta ne vide se nikakve naznake radova. “Uskoro će početi radovi na uređenju dvorane, izgradit će se dodatni potreban sadržaj kako bi se udovoljili svi zahtjevi koje je FIB postavio ispred Grada Pazina kao domaćina europskog prvenstva”, tvrdi se u službenom priopćenju, a u stvarnosti – ćorak. A još su samo dva mjeseca do natjecanja. Buić ne želi van iz objekta dok ne dobije obeštećenje, što je rekao i kad smo o ovim imovinskopravnim problemima pisali u Glasu Istre prije nešto više od godinu dana. No, u međuvremenu se ništa nije promijenilo pa su sada organizatori, boćari i Grad Pazin, na sto muka. Ne pomaže im ni to što je visoko pokroviteljstvo nad ovom sportskom manifestacijom prihvatio predsjednik Ivo Josipović.

Prvenstvo, na kojem bi trebalo nastupiti 20 europskih reprezentacija, u konačnici će se negdje morati poštopoto smjestiti, jer se sportske manifestacije ovog ranga ne mogu jednostavno otkazati ili odgoditi. Hoće li to biti u boćarskoj dvorani, sportskoj dvorani Pazinskog kolegija, o čemu se također “na ulici” pričalo, ili na nekom trećem mjestu – ostaje da vidimo. No, vrijeme neumitno teče i pitanje je hoće li ga ostati dovoljno za sve potrebne zahvate, ne bi li Pazin još jednom organizirao događaj koji će se pamtiti desetljećima.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.