Pazin jutros najhladniji u Hrvatskoj, dnevne temperature više od 20 stupnjeva

vremenska_prognoza.jpgI dok je Pazin jutros bio najhladniji u Hrvatskoj s izmjerenih tek 1 stupanj, dan u Istri donijet će temperature ponegdje i više od 20 stupnjeva.

Većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla i niski oblaci koji se lokalno mogu i dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 12 i 17, a na Jadranu od 18 do 23 Celzijeva stupnja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za danas, 27. listopada.

Danas uživajte jer već sutra nam stiže pogoršanje vremena, jugo i postupan porast naoblake uz mjestimičnu kišu, uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj.

Magla i skliski kolnici

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Baranji, posebice na dionicama autocesta A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, na A4 Zagreb-Goričan između Varaždina i Goričana te duž autocesta A3 Bregana-Lipovac i A5 Osijek-Sredanci, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

U tijeku su radovi na na zagrebačkoj obilaznici A3 između čvorova Ivanja Reka i Kosnica, od 39. km do 38. +950 km u smjeru Bregane vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine od 60 km/h te na riječkoj obilaznici A7 između čvorova Orehovica i Diračje zatvoren je vozni trak od 25. + 300 do 28. km + 500 u smjeru Zagreba.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Harmica. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, izvijestio je HAK.

ipress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.