Pazin: Lakovjerni mladić nasjeo, poslao broj tekućeg računa da mu ‘kupac’ uplati novac

2Pazinska policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je oštetio 22-godišnjeg hrvatskog državljanina za nekoliko tisuća kuna.

Mladić je prodavao motorističku kacigu te je 8. kolovoza nepoznatoj osobi, zainteresiranoj za kupnju kacige, putem mobilne aplikacije poslao fotografije svoje kartice tekućeg računa, kako bi mu ta osoba uplatila novac na račun za kacigu.

Nakon što je poslao fotografiju bankovne kartice ta osoba mu se prestala javljati, a 22-godišnjak je istovremeno od banke zaprimio obavijest da mu je s računa, putem interneta, u nekoliko navrata, izvršena isplata od ukupno nekoliko tisuća kuna.

Policijska uprava istarska upozorava građane, korisnike interneta i društvenih mreža, na dodatni oprez prilikom kupovine raznih proizvoda ili usluga.

– Kako bi smanjili mogućnost prijevare, nastanka materijalne štete te u konačnici moguće zlouporabe raznih podataka, potrebno je prethodno provjeriti vjerodostojnost podataka o ponuditelju i proizvodu koji se nudi. Ukoliko postoji ikakva sumnja, o tome je što prije potrebno izvijestiti najbližu policijsku postaju ili policiju pozivom na broj 192.

Također, pozivamo građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka, poglavito onih koji su inače nedostupni drugim osobama. Posebnu pažnju je potrebno obratiti na davanje ili ostavljanje osobnih dokumenata ili njihovih preslika bez nadzora na mjestima koja omogućuju pristup drugim osobama te njihovu neovlaštenu uporabu, navodi policija.

ipress.rtl.hr

4 komentara na “Pazin: Lakovjerni mladić nasjeo, poslao broj tekućeg računa da mu ‘kupac’ uplati novac”

 1. Ćoćo napisao:

  Trube

 2. prevarant napisao:

  ne razumijem kako mu je uzeo lovu na temelju broja tekuceg racuna. tu nesto ne stima

  1. Sjute napisao:

   Ajde da se i ti ne zaj:
   Pomoću broja kartice i 3 znamenkastog broja na poleđini kartice možeš plaćat preko neta.

 3. She-wolf napisao:

  Istina, čudno je to jako.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.