PAZIN NAPOKON DOBIVA DOM ZA STARIJE, izgradnja na prostoru bivše vojarne počinje u drugoj polovici godine

U pazinskoj Gradskoj vijećnici danas je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju prve faze Doma za starije osobe i centra za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin vrijednog 37 milijuna kuna, koji će se graditi u Društvenom centru “Veli Jože”, odnosno bivšoj vojarni. Ugovor vrijedan 512 tisuća kuna (s PDV-om) potpisali su pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i predsjednik Uprave brodske tvrtke Leko-biro Vjekoslav Leko.

Pristiglo je deset ponuda, pet ih je bilo ispravno, a ponuda tvrtke Leko-biro ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom. Iako je rok za dovršetak izrade dokumentacije sedam mjeseci, gradonačelnik Krulčić vjeruje da će već na proljeće biti ispunjeni svi preduvjeti za izdavanje građevinske dozvole. S izgradnjom se planira započeti u drugoj polovici godine, a objekt bi trebao biti završen dok do kraja 2022. kada bi u dom trebali useliti prvi korisnici.

U prvoj fazi izgradio bi se veći dio doma (prizemlje i dva kata), a obuhvaćao bi sve potrebne zajedničke prostore, smještajne kapacitete za 52 korisnika institucionalne skrbi (dugotrajni smještaj), Centar za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga za 30 korisnika poludnevnog boravka te pomoćne prostore koji su potrebni za uslugu pomoć u kući za 90 korisnika.

Druga faza izgradnje, u perspektivi, obuhvaćala bi još dodatnih 48 smještajnih jedinica što znači da bi u konačnici pazinski dom nudio dugoročni smještaj za stotinu korisnika.

Ukupna neto građevinska površina cjelokupnog objekta (prva i druga faza) iznosi 3.673 četvornih metara, dok neto površina prve faze iznosi 2.869 četvornih metara. U sklopu prve faze uredili bi se vanjski prostori ispred zgrade (parkirališta, kolne i zelene površine) te djelomično zelene površine s južne i istočne strane.

Grad Pazin je uzeo zajam kod Privredne banke Zagreb u iznosu od 37 milijuna kuna s rokom otplate od 15 godina.

A.D.
https://www.glasistre.hr/istra/pazin-napokon-dobiva-dom-za-starije-pocela-izrada-projekte-dokumentacije-a-izgradnja-pocinje-u-drugoj-polovici-godine-614453

10 komentara na “PAZIN NAPOKON DOBIVA DOM ZA STARIJE, izgradnja na prostoru bivše vojarne počinje u drugoj polovici godine”

 1. Anonimno napisao:

  konačno smo dočkali i to nakon 30 let

  mogli smo i prije da nan jebeno nepotrebna treća sportska dvorana ni bila važnija

  samo da se zna – ovo Pazin dela sam, s krediton, Ministarstvo ni EU nan ne sufinancira niš, niti će Dom bit dio Mreže domova, niti će subvencionirat smještaj, ča znači da ćemo djalatnike plaćat iz gradskega proračuna, odnosno iz skupih smještajnih cijena

  nazdravlje! to je nama naša borba dala: “delaj na dug, će benj neki drugi tornivat”

  1. Hhh napisao:

   Nije točno. Županija se obvezala pola platit izgradnju, a očekuju se i novci iz ministarstva demografije (oni nisu sigurni). A što se tiče budućih redovnih troškova to će bit kao i drugdje, pretpostavljam, kako se drugdje to subvencionira?

   1. Anonimno napisao:

    Ne. Ako je Dom dio Mreže domova, onda su na plaći od Ministarstva, a smještaj je subvencioniran.

    1. Anonimno napisao:

     a jos najbolje da smo cekali Mijistarstvo jos 30 let

     1. Anonimno napisao:

      ministarstvo je stilo, ali gospodin pametni bahati bivsi gradonacelnik ni stija dan zemljiste koje je tada bilo u igri

  2. Marconi napisao:

   Nisi u pravu. Dvoranu su zahtijevali brojni gradjani, naročito sportaši. Druga je priča njezina cijena, sadržaj, uhljebljivanje kadrova, način funkcioniranja i financiranja. Dom umirovljenika je projekt koji se proteže još iz prošlog stoljeća. Mogao je biti odavno gotovo, biti dio mreže domova, a što znači dobar dio izgradnje na teret države, plaće zaposlenika na teret države, subvencionirani smještaj i dr. Zašto nije krivca treba tražiti jedino i isključivo u Pazinu. Informiraj se malo.

 2. Mario napisao:

  Ala nonići se vidimo n a feštama poli bajkeri i lovci

  1. Anonimno napisao:

   lovci nisu toliko bučni, spominjala se ideja iselit/preselit bajkere da in ne smetaju

 3. Anonimno napisao:

  Ajmo si misto osigurat a kada ćemo vodit dom pitaj boga…

  1. Anonimno napisao:

   Grad ne želi dat lovu za apsolutno nužan stalni drugi tim hitne pomoći u Pazinu. Za par ljudi koji spašavaju živote.

   Odakle nan lova za zaposlit više desetak djelatnika Doma, uz ogromne troškove održavanje takve institucije? Ili će boravak bit abnormalno skup, ili ćemo povećat prirez, ili ćemo se opet zaduživat. Nikad nismo čuli procjene održivosti takve institucije, najvažnije je kratkoročno zadovoljni apetite građana-glasača, a za jutre ćemo pensat jutre. Ili će neki drugi pensat.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.