Pazin postao Grad knjiga

Na sedmom Festivalu gradova knjiga u Wünsdorfu kraj Berlina Grad Pazin je primljen u članstvo Međunarodne organizacije gradova knjiga – International Organisation of Book Towns (IOB). Tim je povodom pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sazvao konferenciju za novinare u Kući za pisce – Hiži od besid prepustivši riječ promotoru gradskih književnih događanja i inicijatoru članstva i suradnje Davoru Šišoviću.

– Aduti za primanje bili su vrijedno književno naslijeđe – o Pazinu su pisali Dante, Jules Verne, Vladimir Nazor te niz mlađih pisaca današnjice, brojna književna događanja – Istrakon, Dani Julesa Vernea, Susret izdavača, Festival fantastične književnosti, književna događanja Gradske knjižnice, Kuća za pisce, potom živahno izdavaštvo te veliki broj aktivnih autora koji se bave književnošću, od poezije, proze, publicistike, povijesnih djela i slično, kazao je Šišović.

On je zajedno s predstavnicom gradske uprave Rankom Šepić krajem prošlog tjedna na skupštini IOB-a predstavio književnu baštinu, resurse i potencijale Grada Pazina.

– Nije nam cilj da se samo formalno učlanimo u organizaciju već da oplemenimo i unaprijedimo postojeće književne i kulturne manifestacije u gradu, kao i da potaknemo nove kulturne projekte, ali i ostale vidove bilateralne suradnje između gradova knjiga, kazala je stručna suradnica za mjesnu samoupravu, udruge, građanske inicijative i mlade Ranka Šepić.

www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.