Pazin: Pretragom kuće pronađeno oružje i duhan

2Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Osim toga, 64-godišnjaka se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo nedozvoljena trgovina, za što se tereti i 69-godišnjeg muškarca.

Policijski službenici su 19. studenog, temeljem sudskog naloga, obavili pretrage kuća na pazinskom i pulskom području te su kod 64-godišnjaka pronašli i oduzeli četiri ručne bome, dvije detonatorske kapisle, kutijicu s barutom težine oko 14 grama, 62 kapisle za ručno punjenje streljiva, plinski pištolj te oko 270 komada raznog streljiva. Prilikom pretrage pronađeno je i oružje i streljivo, koje 64-godišnjak legalno posjeduje, a koje nije bilo spremljeno u ormaru za oružje, odnosno bilo je dostupno drugim osobama. Policijski službenici stoga su muškarcu oduzeli dvije lovačke puške, pištolj, oko 350 komada streljiva te oružane listove za držanje i nošenje oružja. Od 64-godišnjaka je oduzeta i zračna puška, za koju je utvrđeno da ju nije prijavio nadležnoj policijskoj postaji.

Policijski službenici su kod 64-godišnjaka pronašli i oko 6,2 kilograma rezanog duhana bez potrebitih markica, a rezani duhan pronašli su i prilikom pretrage doma 69-godišnjeg muškarca, i to oko 92,7 grama.

Protiv dvojice muškaraca podnose se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok se protiv 64-godišnjaka nadležnom prekršajnom sudu podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.