Pazi(n) proračun!: Građani odabrali komunalne akcije za provedbu u 2020. godini

Javne rasprave u mjesnim odborima tijekom kojih su okupljeni mještani izravno svojim glasovima odlučivali o komunalnim akcijama koje će se uvrstiti u Prijedlog proračuna za 2020. godinu održale su se 17. rujna u Bermu i Trvižu, 18. rujna u Starom Pazinu i Lindaru i 19. rujna u Pazinu i Zarečju.

Podsjetimo, već šestu godinu za redom građani imaju mogućnost sudjelovanja u procesu donošenju odluka o raspodjeli sredstava iz gradskog proračuna, tj. provedbi komunalnih akcija na području njihovog mjesta.
Projekt je započet još u mjesecu lipnju kada su održane prve javne rasprave u navedenih 6 mjesnih odbora čiji su mještani na licu mjesta dali po 20-ak prijedloga komunalnih akcija za koje smatraju da bi trebale biti provedene na njihovom području.
Naime, od prošle godine uveden je dvogodišnji ciklus provedbe projekta što znači da u procesu odlučivanja o sredstvima iz proračuna Grada Pazina sudjeluju naizmjenično mještani 6 od 12 mjesnih odbora.
Nakon prvih javnih rasprava u lipnju, gradski službenici su sve prijedloge analizirali na način da su utvrdili mogućnost provedbe i procijenili financijsku vrijednost svakog pojedinog prijedloga.
Kako su tekle rasprave te koje su komunalne akcije izglasane na proteklim javnim raspravama u ukupnom iznosu 800.000,00 kn pročitajte u zapisnicima:

Beram Zapisnik 9-19.docx

Lindar zapisnik 9-19.docx

Pazin zapisnik 9-19.docx

Stari Pazin zapisnik 9-19.docx

Trviž zapisnik 9-19.docx

Zarečje zapisnik 9-19.docx

Pazi(n) proračun!: Građani odabrali komunalne akcije za provedbu u 2020. godini

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.