Pazi(n) proračun! – odaberite komunalne akcije ukupne vrijednosti 600.000 kn!

Danas, 21. rujna 2018. godine održana je konferencija za medije tijekom koje su Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić sa pročelnicima Majom Stranić Grah i Elvisom Klimanom najavili daljnje aktivnosti projekta Pazi(n) proračun!.

Kroz ovaj projekt već petu godinu zaredom građani imaju mogućnost sudjelovanja u procesu donošenju odluka o raspodjeli sredstava iz gradskog proračuna,  tj. provedbi komunalnih akcija na području njihovog mjesta.

Projekt je započet još u mjesecu svibnju kada su održane prve javne rasprave u 6 mjesnih odbora (Kršikla, Grdoselo, Zamask, Kašćerga, Zabrežani i Heki) čiji su mještani na licu mjesta dali po 10-ak prijedloga komunalnih akcija za koje smatraju da bi trebale biti provedene na području njihovog mjesta.

Naime, od ove godine uveden je dvogodišnji ciklus provedbe projekta što znači da u procesu odlučivanja o sredstvima u ukupnom iznosu 600.000 kn sudjeluju mještani 6 od 12 mjesnih odbora koliko ih ima na području grada Pazina, što iznosi 100.000 kn po mjesnom odboru. Mještani preostalih 6 mjesnih odbora sudjelovat će u projektu naredne 2019. godine kada će odlučivati o raspodjeli sredstava u proračunu za 2020. godinu.

Ovime je cilj Grada Pazina bio prikupili što više kvalitetnih prijedloga, a pritom ostati u okviru proračunskih mogućnosti i udovoljili željama građana da izravno odlučuju o većem iznosu.

Nakon prvih javnih rasprava u svibnju, gradski službenici su sve prijedloge analizirali na način da su utvrdili mogućnost provedbe i procijenili financijsku vrijednost svakog pojedinog prijedloga.

Javne rasprave u istim mjesnim odborima tijekom kojih će okupljeni mještani ovoga puta izravno svojim glasovima odlučivati o komunalnim akcijama koje će se uvrstiti u Prijedlog proračuna za 2019. godinu održati će se:

24. rujna u 18.00 h – KRŠIKLA, u 20.00 h – GRDOSELO

25. rujna u 18.00 h – ZAMASK, u 20.00 h – KAŠĆERGA

26. rujna u 18.00 h – ZABREŽANI, u 20.00 h – HEKI

Sve informacije o projektu dostupne su na web stranicama www.pazin.hr i www.proracun.pazin.hr.

1 komentara na “Pazi(n) proračun! – odaberite komunalne akcije ukupne vrijednosti 600.000 kn!”

  1. Anonimno napisao:

    Žalosno je u što se pretvorio ovaj hvale vrijedan projekt. Ova ekipa potpuno je prisvojila tuđi projekt, pri čemu se autoricu ni slučajno ne smije spomenuti jer se radi o najžešćoj oporbi i kritičarki aktualnog režima. Od pišljivih 1% gradskog proračuna rade putujući cirkus s takvom medijskom pompom kao je u pitanju New deal. Za to vrijeme šute o nedodirljvih 99% gradskog proračuna iz kojega se teškom mukom iščitavaju silni mali detalji prikrivenog trošenja, kreativnog knjigovodstva, a bilo što promijeniti od toga u cilju uštede nemoguća je misija.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.