Pazi(n) proračun!: Održane prve javne rasprave

Kako je i najavljivano, dana 12. rujna 2017. godine održana je prva javna rasprava u mjesnom odboru Kršikla u sklopu četvrtog ciklusa projekta Pazi(n) proračun!. Istog dana održana je i javna rasprava za područje mjesnog odbora Grdoselo.

Podsjećamo, tijekom mjeseca srpnja Grad Pazin je zaprimao prijedloge malih komunalnih akcija koje bi se po mišljenju građanki i građana trebale uvrstiti u prijedlog proračuna za 2018. godinu. Tijekom kolovoza djelatnici gradskih odjela su izradili analizu zaprimljenih prijedloga i procijenili njihove vrijednosti.

Građani u sklopu javnih rasprava odlučuju o načinu utroška ukupno 605.000,00 kuna koji su raspoređeni na 12 mjesnih odbora kako slijedi: mjesni odbor Beram, Grdoselo, Heki, Kašćerga, Kršikla, Lindar, Trviž, Zabrežani, Zamask i Zarečje – po 35.000,00 kn; mjesni odbor Stari Pazin – 75.000,00 kn; mjesni odbor Pazin – 180.000,00 kn (Dršćevka – 55.000,00 kn, Buraj – 35.000,00 kn, Dubravica – 35.000,00 kn i Centar – 55.000,00 kn – za područje mjesnog odbora Pazin održat će se 4 javne rasprave).

Okupljenima je najprije u kratkim crtama predstavljen proračun Grada Pazina i aktivnosti u sklopu projekta Pazi(n) proračun!, zatim osnovne informacije o prostornim planovima Grada Pazina i načinu uključivanja u donošenje i izmjene istih s naglaskom na izmjene i dopune prostornih planova u tijeku – Prostorni plan uređenja Grada Pazina te Detaljni plan uređenja „Centar II“. Potom je predstavnik komunalnog poduzeća Usluga d.o.o. Pazin prezentirao novine u gospodarenju komunalnim otpadom na području Grada Pazina.  Na kraju su predstavljeni svi pristigli prijedlozi komunalnih akcija s detaljnim pojašnjenjima financijske procjene svakoga od njih.

Okupljeni su potom raspravljali o prijedlozima malih komunalnih akcija te drugim problemima na području njihovog mjesnog odbora, o čemu su dobili i povratne informacije od prisutnih djelatnika gradske uprave Grada Pazina i komunalnog poduzeća Usluga d.o.o. Pazina.

Koje su male komunalne akcije izglasali te kako je tekla rasprava pročitajte u zapisnicima u prilogu.

Zapisnik Grdoselo.docx

Zapisnik Kršikla.docx

6 komentara na “Pazi(n) proračun!: Održane prve javne rasprave”

 1. hadezejovac napisao:

  proračun Grada iznosi 100 milijuna kuna, a građani raspravljaju o 600.000 kuna (0,6%). cijeli svijet treba pričati o ovome.

  1. Lule napisao:

   Da, upravo i ja to ponavljan od početak ove priče. Super projekt bez stvarnog efekta dokle se ne zagrebe u veći dio proračuna.

 2. Uhljeb napisao:

  Jeste vi culi kada za Potemkinova sela? Privid, opsjena s kojom se diče i ispada da je 0.6% važnije od 99.4%

  Nešto mi miriše da bi se moglo osnovati i nešto tipa PPAG
  Pazin proračun akcijska grupa :)
  ..jos 3-5 “zaposlenih” i tako…

 3. Anonimno napisao:

  najbolje da svi gradjani pojedinacno glasaju za cijeli proracun
  halo!
  zato imate izbore na kojima birate osobe koje ce vas i vase interese zastupat u gradske vijecu
  0.6% je vaznije od 99.4% jer o tih 0.6% odlucuju ljudi direktno
  o 99.4% odlucuje vijece (vecina u vijecu) koje su birali biraci
  proucite malo proracun
  milijuni: skola, vrtic, vatrogasci, zdravstvo, socijala, obrazovanje, udruge, muzej, knjiznica, spomen dom, gradnja, sanacije, sport… itd
  i nema tu puno lufta
  bas me zanima kemu bite vi to uzeli i kamo stavili da se gradjane pita i za 99.4%
  kad ionako je 80-90% proracuna vec unapred odredjeno

  1. fritula napisao:

   halo! projekt se zove pazin proračun. neki su šli tako daleko da se hvale da pazin ima participativno budžetiranje. sad se to svodi na popravljanje klupica na oknima lokalnih mjesnih odbora.

 4. Anonimno napisao:

  a ca da se zove Pazin 0,6% proracuna? haha
  ne kapin ca ti u svemu smeta?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.