Pazi(n) proračun!: Zaprimanje prijedloga malih komunalnih akcija u tijeku!

Grad Pazin podsjeća sve građane i građanke Grada Pazina da do 1. kolovoza 2016. godine osobno, e-mailom ili poštom dostave Gradu Pazinu prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog mjesnog odbora.

Kako se uključiti?

 • Preuzmite obrazac „Prijedlog male komunalne akcije“ na linku ili u gradskoj upravi Grada Pazina;
 • Ispunite obrazac i dostavite ga do 1. kolovoza 2016. godine:

e-mailom na: [email protected]; poštom ili osobno na: Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin, s naznakom „Pazin proračun“.

Sve pristigle prijedloge gradske službe će analizirati i procijeniti njihovu financijsku vrijednost nakon čega će se svi prijedlozi predstaviti građanima na javnim tribinama. Tribine će se održati tijekom rujna u mjesnim odborima, a na njima će, nakon predstavljene analize i rasprave, građani moći glasati za onu komunalnu akciju (od pristiglih prijedloga) koju smatraju najpotrebnijom za uvrštenje u proračun i realizaciju tijekom 2017. godine.

Protekle dvije godine od kada Grad Pazin provodi ovaj projekt uključivanja građana u donošenje proračuna mjesnim odborima je na raspolaganju bilo ukupno 300.000,00 kuna.  Na zamolbu građana te radi poboljšanja uspješnosti projekta i poticanja motivacije građana na sudjelovanje ove je godine Grad Pazin odlučio povisiti iznos. Građani će tako na javnim tribinama koje će uslijediti direktno odlučivati o načinu utroška 500.000,00 kuna.

Novitet koji Grad Pazin uključuje u ovaj projekt je predstavljanje četiri značajnija investicijska projekta: izgradnja doma za starije i nemoćne, autobusnog kolodvora, dogradnja Osnovne škole i Plan upravljanja zaštićenim područjem Pazinčice. Nakon predstavljanja ovih projekata građani će moći glasati za onaj koji smatraju prioritetom. Cilj Grada Pazina je osim predstavljanja projekata dobiti rang listu prioriteta prema mišljenjima građana.

Što je mala komunalna akcija?

Gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata kojima se poboljšava komunalni standard na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine; parkovi i dječja igrališta; putovi; sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti i sl.

pazin.hr

4 komentara na “Pazi(n) proračun!: Zaprimanje prijedloga malih komunalnih akcija u tijeku!”

 1. ca_je_sigurno_je_sigurno napisao:

  da li moramo prijavit komunalnu akciju da se vrati svjetlo u centar grada?

  1. luče napisao:

   U planu je obnova kompletne rasvjete na području grada slijedeće godine … ali niš vas ne košta javiti jer je i to navedeno pod male komunalne akcije pa krenite u akciju i pošaljite mail

 2. tesla napisao:

  ode maurović i odmah mrak. A bio vam je loš…eko van sad.

 3. tesla napisao:

  sve pet, i to da se građani uključuju i sugeriraju i da se stvara ta neka sinergija između onih koji vode grad i građana. Ali, imamo grad od par miljari ljudi, pasaš ga u po ure cijelog, i još treba da građani sugeriraju, predlazu ovima ca da se napravi? Neka prosetaju malo po gradu i vidit ce sami. To je u načelu dobra ideja, u praksi je ponizavajuce. Biraš ih, plaćaš ih i onda im jos i delaj pol dela. Da ne gvorim o raznim pozivima za volontiranja i slicno. Da ne bi jos i svaki jednu lampadinu donili da imamo rasvjetu, jer to je za sve nas… naivne ovce.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.