Pazin Scrapbook radionica na festivalu Sedam dana stvaranja

Pisci, fotografi, glumci, plesači, ako želite provesti sedam dana u dobrom društvu pritom radeći ono što volite, a na kraju svoj rad izložiti u stoljetnoj utvrdi, kreativni svemir po vašoj mjeri čeka na vas. Riječ je o hubu za suvremenu umjetnost, međunarodnom festivalu Sedam dana stvaranja, na čije se sedmodnevne radionice možete prijaviti do 5.8.

Festival se održava od 13. do 19. kolovoza u Pazinu i namijenjen je stvaralački opredijeljenim pojedincima, bez obzira na prijašnje obrazovanje ili iskustvo. Mnogi danas uspješni umjetnici prošli su kroz ovaj kulturni inkubator. Jedan od njih je i Davor Sanvincenti, dobitnik HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost, koji već godinama radi po nekima kontroverzne plakate festivala Sedam dana stvaranja.

Jedna od zanimljivosti Sedam dana je i ta što polaznici radionica i njihovi mentori, ali i ostali sudionici festivala zajedno žive i rade čitav tjedan, međusobno se educiraju i razvijaju nove ideje, a sve nerijetko završi i novim zajedničkim projektima. Ovu je platformu za razvoj suvremene umjetnosti nedavno prepoznalo i Europsko udruženje festivala dodjelivši joj oznaku izvrsnosti i inovativnosti EFFE Label.

Umjetničke radionice

Na Sedam dana stvaranja radi se potpuno opušteno i slobodno uz podršku iskusnih mentora, a svi radovi izlažu se posljednjeg dana festivala u pazinskom Kaštelu na multimedijalnom događaju Upravo stvoreno. Kao mentor na festivalu već godinama radi Sven Stilinović, jedan od najvažnijih hrvatskih suvremenih umjetnika. Član nekadašnje Grupe šestorice autora i autor kultnih Zastava na festivalu vodi radionicu analogne fotografije.

U ponudi su još i književno-izvedbena radionica Tijelo riječi Neve Lukić i Josipe Bubaš te Pazin Scrapbook, radionica direktnog printa koja poziva sudionike da upoznaju Pazin, njegove stanovnike i nesavršenosti te mapiraju grad prema vlastitom doživljaju. Na radionici umjetnosti i psihologije radit će se na vlastitoj imaginaciji i doživljaju sebe, a bit će zanimljiva i onima kojima treba jedna dobar kreativni odmor.

Bogat glazbeni program

Osim umjetničkih radionica, u Pazinu će se za vrijeme Sedam dana održavati razni koncerti i umjetnički program bogat originalnim, a ponekad i pomalo “pomaknutim” primjerima suvremene umjetnosti. Bit će tu filmova, performansa, predavanja, izložbi i predstava, a osim u Kaštelu, dio programa se odvija i u buffetu Bunker, festivalskom dnevnom boravku.

Headliner umjetničko-glazbenog programa ove je godine Maya Petrovna, umjetnica iransko-ukrajinsko-bosanskog podrijetla koja je prošle godine, kako kažu na festivalu, nadrealističkim opernim performansom lansirala sve prisutne u drugu dimenziju. Nastupit će i multiinstrumentalisti Trevor Brown i Veren Grigorov, a neki od domaćih izvođača na festivalu bit će etno skupina Veja, Če bo bo, če na na, Techno Vikings i Sara Renar.

Prijave

Na radionice se mogu prijaviti svi i to do 5. kolovoza na sedamdanastvaranja.net. Više informacija potražite na Facebooku.

Festival Sedam dana stvaranja organiziraju udruge Veliki mali čovjek i Mig. Odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Istarske županije, Grada Pazina, Muzeja grada Pazina i Etnografskog muzeja Istre, a podupiru ga i brojni sponzori, partneri i volonteri.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.