Pazin se uljepšava uoči EP-a u boćanju

Uoči Prvenstva Europe u boćanju, koje će se održati od 3. do 8. rujna, u Pazinu se zahuktalo komunalno i estetsko uređenje grada. U tijeku je asfaltiranje ulica Jurja Dobrile, Miroslava Bulešića i Matka Brajše Rašana.

Da ne bi predugo ometali redovni promet, koji se tim prometnicama odvija naizmjenično, asfaltirat će i noću pa bi obnova kolnika trebala završiti već do subote, saznajemo od gradskog komunalnog pročelnika Daniela Maurovića. Nakon asfaltiranja uredit će se modernizirani pješački prijelazi.

Istovremeno radnici pazinske komunalne tvrtke Usluga uređuju zapušteni plato ispred tržnice u Prolazu Jože Šurana. Prije desetak dana djelatnici buzetskog Vilstroja obojili su stupove javne rasvjete u ulicama 25. rujna, Jurja Dobrile, Narodnog doma i Dinka Trinajstića, komunalci iz Usluge pojačano čiste gradske parkove i javne površine, uklanjaju neprimjereno raslinje i grafite s fasada, a popravljeni su i ivičnjaci na Trgu slobode.

Iz komunalnog odjela apeliraju na građane da održavaju vanjske dijelove zgrada i kuća čiji su vlasnici: pročelja, balkone, terase, ulazna vrata, prozore, žljebove i drugo, kao i okućnice, u skladu s gradskom Odlukom o komunalnom redu.

www.glasistre.hr

5 komentara na “Pazin se uljepšava uoči EP-a u boćanju”

 1. Pisinoto napisao:

  Po Pazinu ima dosta automobila na parkiralištima koje su tamo ostavili vlasnici i ostavili ih da trunu. Ljudi nemaju di parkirat a puno auta je po takvim mjestima. Na Dršćevki je jadan takav kombi već dvije godine lijepo mu na vratima piše tko je vlasnik. Neka Glas Istre slika taj kombi ali i druge po gradu kad nitko drugi neće ništa poduzet.

  1. Stabel napisao:

   U Pazinu moreš redovno parkirati u vojarni( uvijek ima mjesta, kod stanice za tehnički pregled ( u pravilu ima jako puno mjesta, na želježničkoj stanici također ima mjesta. Pitanje je samo zašto svi želimo autom ući u trgovinu, kafić ili slično, naravno očekujemo i da nam je limeni ljubimac u hladu.

   1. ulica napisao:

    ulica 154. brigade HV – da li je u ulici dozvoljeno parkiranje!!

    1. Stabel napisao:

     Koliko ja znam u gotovo svim ulicama i trgovima u gradu Pazinu na predviđenim parkirališnim mjestima ( sa ili bez naplate) parkiranje je dozvoljeno.

 2. Anonimno napisao:

  Ma vidiš kako se nađu uvijek šoldi za ono šta se hoće. Dakle, novaca ima samo su uvijek krivo raspodjeljeni.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.