Pazin u minusu, dnevne temperature u Istri do 15 stupnjeva

Unutrašnjost Istre jutros se probudila na temperaturama ispod ništice a u ostatku poluotoka najviše temperature nisu prelazile 10 stupnjeva. Pazin ke oko 9 sati još uvijek bio -2. Hladno i sunčano uz umjerenu i jaku buru bit će i slijedećih dana.

Najniža jutarnja temperatura zraka biti će od -5 do 0, a dnevne će, uz postupno slabljenje bure, rasti do ugodnih 15 stupnjeva.

Udari bure 30-45, u Velebitskom kanalu 40-60 čvorova, sredinom dana će malo oslabiti, a navečer ponovo pojačati. Greben anticiklone jača sa sjevera prema Jadranu, tako bi se prema prognozi DHMZ, i idući tjedan trebalo zadržati sunčano i prohladno vrijeme, moguće s kojim stupnjem više.

Zbog jake bure dionicom autoceste A 6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera je zabranjen promet za teretna vozila iznad 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle, kampere, kombi vozila i vozila s kamp prikolicama, javlja Hrvatski autoklub.

Dionicama Jadranske magistrale (D8), Bakar – Novi Vinodolski i Senj – Karlobag zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupinu).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok, a je brzina ograničena na 60 km/h.

Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, osobito na autocesti A6 Rijeka Zagreb između čvora Vrata i mosta Kamačnik, izvijestio je u subotu ujutro HAK.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.