Pazin uređuje fontane i špine

Ispred srednjovjekovnog Kaštela koji posljednjih godina bilježi sve veću turističku posjetu jučer je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić predstavio plan uređenja pazinskih fontana i špina.

– Obnova fontana početak je priče o kulturološkoj i turističkoj revalorizaciji starogradske jezgre, kazao je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić te zatim pozvao prisutne novinare da iskušaju vodu na nedavno obnovljenoj špini u Valvasorovoj ulici kraj Kaštela.

Ta je ulica u kojoj živi desetak kućanstava smještena u najstarijem dijelu Pazina, a tijekom travnja priključena je na pročistač. Radovima vrijednim 215 tisuća kuna koje je obavila gradska komunalna tvrtka Usluga na pročistač je spojen i Kaštel što je među ostalim bio preduvjet za ponovo otvaranje restorana u prizemlju Kaštela koji bi prema gradonačelnikovim riječima trebao otvoriti svoja vrata do početka ljetne sezone.

Komunalni pročelnik Daniel Maurović najavio je skoru obnovu špina na Starom trgu i željezničkom kolodvoru, dok bi se tijekom iduće godine obnovile one na Buraju i ispred Kaštela. Za to će uređenje Grad Pazin izdvojiti oko stotinu tisuća kuna, kazao je Maurović. Špina na Hrvatskom trgu uređena je lani u suradnji s građanima, dok je Mala fontana na istoimenom trgu već duže vrijeme u funkciji.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.