Pazin uz “Odu radosti” i podizanje Europske zastava ušao u Europsku uniju

2Točno u ponoć uz himnu Europske unije, “Odu radosti” i podizanje Europske zastave na Trgu slobode Pazin je svečano obilježio ulazak Hrvatske u EU-u.

Nazočne su, nekoliko minuta prije ponoći pozdravili Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina i Mirjana Galant, zamjenica Gradonačelnika.

U pozdravnoj riječi Renato Krulčić je rekao da se nalazimo pred ostvarenjem jednog od najvažnijih strateških ciljeva, ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

DA za europski put i europsku obitelj, početkom 2012. godine izjasnilo se 66% građana Hrvatske i gotovo 62% građana Pazina koji su izašli na referendum o pristupanju Europskoj uniji. Bio je to znak da razumijemo koliki potencijal sa sobom nosi perspektiva nove velike zajednice kojoj se i Pazin pridružuje. No unatoč naglašenim i očekivanim dobrobitima koji sam ulazak u Uniju nosi, valja znati da punopravno članstvo u EU nije samo prilika i povlastica već je velika obveza i odgovornost.

Ulazak u Uniju je početak jednog novog puta, koji i Pazinu otvara prostor velikih prilika i velikih izazova, a na nama je da to maksimalno iskoristimo.

Renato Krulčić i Mirjana Galant, gradonačelnik i zamjenica Gradonačelnika čestitali su građanima i građankama Pazina i europske unije ulazak Hrvatske u EU.

Ulazak Hrvatske kao 28 članice Europske unije simbolički je obilježen u ponoć 1. srpnja 2013. uz himnu Europske unije, puštanjem balona i podizanjem Europske zastave.

Program na Trgu slobode u Pazinu započeo je u 20,30 sati koncertom Limene glazbe Pazin i zbora Roženice koji su izveli ODU RADOSTI, a nakon toga pazinski AMARO bend.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.