PAZIN: Za 77 projekata više od pola milijuna kuna

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić potpisao je s predstavnicima organizacija civilnog društva od interesa za opće dobro ugovore o dodjeli financijskih sredstava iz proračuna Grada Pazina za 2019. godinu. Na javni natječaj za raspodjelu 580 tisuća kuna pristigla je 81 prijava. Nakon provjere prijava 77 ih je proslijeđeno na stručno ocjenjivanje, a od toga za financiranje je prihvaćeno 56 programa, projekta i manifestacija i to devet u oblasti odgoja i obrazovanja, 22 u oblasti kulture, 18 u oblasti socijalne skrbi i zdravstva i sedam u ostalim područjima za opće dobro. U odnosu na proteklu godinu kada je financirano 49 programa, projekata i manifestacija ove će se godine financirati sedam programa, projekata i manifestacija više.

Temeljem natječaja, 110 tisuća kuna namijenjeno je odgoju i obrazovanju, 140 tisuća kuna socijalnoj skrbi i zdravstvu, 220 tisuća kuna kulturi, te 110 tisuća kuna ostalim područjima za opće dobro. Uz 580 tisuća kuna dodijeljenih javnim natječajem, financirat će se i udruge koje su izravno uključene u proračun za 2019, a to su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama s 77 tisuća kuna, udruga Sigurna kuća Istra s 10 tisuća kuna, te udruga Hoću-mogu za Vojta terapiju sa iznosom od 16 kuna. Uz to objavljen je i natječaj Ureda Grada za manifestacije u povodu obilježavanja Dana Grada Pazina 2019 ukupne vrijednosti 20 tisuća kuna.

Krulčić je istakano kako provođenjem različitih aktivnosti i socijalnih usluga organizacije civilnog društva značajno doprinose boljoj kvaliteti života građanki i građana Pazina, stoga je predstavnicima udruga na tomu zahvalio. No, to nije sve, rekao je Krulčić u ovoj prigodi, jer Grad Pazin osim programa, projekata i manifestacija koje financira putem javnog natječaja određene organizacije civilnog društva financira temeljem drugih propisa. Tako je u pazinskom proračunu za 2019. godinu sveukupno za organizacije civilnog društva planirano 2,8 milijuna kuna, što čini 11,4 planiranih općih prihoda i primitaka Proračuna Grada Pazina u ovoj godini.

https://www.glasistre.hr/istra/pazin-za-77-projekata-vise-od-pola-milijuna-kuna-584327

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.