Pazin živi antifašizam

Pazin, 2. veljače 2017. godine – Povodom održavanja 8. Dana antifašizma u Opatiji, članovi Zajednice Udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba posjetili su Pazin. Susreli su se u velikoj vijećnici gradske uprave s pazinskim gradonačelnikom Renatom Krulčićem, zatim s g. Josipom Slokovićem iz Udruge antifašista Pazin,  te s predsjednikom UABA grada Pule, g. Liviom Blaškovićem. Gradonačelnik je pozdravio goste, zaželio im dobrodošlicu te naglasio kako je antifašizam utkan u same temelje Europske unije, te da je Pazin grad koji živi i njeguje antifašizam, jednakost, toleranciju, poštovanje i slobodu. Tajnik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Jug Zagreb, g. Stjepan Šafran, istaknuo je kako je povod njihovog dolaska u Pazin davanje počasti gradu Pazinu te njegovim građanima, ali i građanima Istre, koji su 1943. godine sudjelovali u donošenju povijesnih Pazinskih odluka.

Predsjednik Udruge antifašistički boraca i antifašista Grada Pule, g. Livio Blašković, istaknuo je da je danas jako bitno sačuvati i razvijati antifašizam te da njihova Udruga svake godine posjećuje pulske osnovne i srednje škole kako bi antifašizam prenijeli i na mlađe generacije.

Nakon susreta, zagrebački su se antifašisti uputili u Park narodnog ustanka gdje su položili vijenac na spomenik palim borcima u borbi protiv fašističkog okupatora.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.