Pazinac Goran Farkaš na međundarodnom festivalu gajdaša u Njemačkoj

r07moxor.jpgČlan pazinskog Folklornog društva i poznati multiinstrumentalist Goran Farkaš, nastupio je od 15. do 18. listopada na 4. po redu Internacionalnom festivalu gajdaša “Sackpfeifen in Schwaben” u njemačkom Balingenu. Farkaš je bio članom deveteročlane hrvatske gajdaške delegacije, a uz gajde i diple svirao je na mihu i samici.
Hrvatsku su predstavljali Andor Vegh, Stjepan Stipetić, Tomislav Livaja, Ivan Lović, Bać Pavo Gadanji, Ante Mucić te jedina dama Anita Tomoković. U tom je sastavu u potpunosti skupina
uspjela predstaviti izvorni folklor iz cijele Hrvatske od Baranje, Zagorja, Slavonije, pa sve do hercegovačkih dipli. Iako su u planu imali čak sedam nastupa, zbog lošeg vremena su izveli dva manje. U četvrtak su održali koncert namijenjen samo sudionicima festivala u prostorima lokalne folklorne skupine iz sela Frommern. U petak su pak nastupili za učenike Balingenske gimnazije, a te večeri je održan i središnji koncert festivala u tamošnjoj crkvi. Festival je bio podijeljen u dva djela zbog opsežnog programa koji je trajao nešto više od tri sata. Zadnja dva nastupa su održana u prostorijama folklornog društva iz Frommerna. Na njemu su nastupile 22 skupine iz 17 zemalja od Francuske, Belgije, Bugarske, Španjolske, Italije, Ukrajine, Rusije, Portugala, Velike Britanije i drugih pa sve do južnokavkaste Gruzije.

Glasistre.hr

2 komentara na “Pazinac Goran Farkaš na međundarodnom festivalu gajdaša u Njemačkoj”

  1. d napisao:

    Bravo Goranić!!!!

  2. arbo napisao:

    Bravo majstore.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.