Pazinci Karlo Brajković i Sandi Bažon državni prvaci

2Ove nedjelje, 21.07.2013. u Psunju održalo se državno prvenstvo MTB XCO u odličnoj organizaciji domaćina BK Titan, koji su sve odradili više nego dobro. Staza je bila prava cross staza sa svim elementima tako da su vozači mogli pokazati sve svoje sposobnosti.

U 11,15 sati startali su mlađi kadeti (U15) u kojoj su nastupili Karlo Brajković i Patrik Paicin te Nino Ivaninić u kategoriji U14. I kako je već uobičajeno ove godine Karlo je rezervirao prvo mjesto odmah na startu ne dajući nikome šansu da mu se približi te je osvojio krunu prvaka Hrvatske, dok je Patrik odvezao dobro te osvojio treće mjesto u istoj kategoriji. Nino je odličnom vožnjom osvojio drugo mjesto iza Fržop Roka.

Oko 14 sati startali su juniorske i elite kategorije te su među njima bili Pazinci Sandi Bažon i Marko Bertetić kod juniora te Paolo u kategoriji U23 koja je za ovo natjecanje bila objedinjena s kategorijom elite. Sandi od početka preuzima inicijativu te pobjeđuje ispred Tomaševa iz Crikvenice koji je bio i na papiru prije utrke Sandijev najveći konkurent za naslov. Marku je malo nedostajalo da osvoji postolje ali ipak završava kao četvrti. Paolo Rigo da su se dijelile medalje za U23 bio bi prvak Hrvatske ali s obzirom da se kategorija spojila s elite zauzima jako dobro 7. Mjesto.

Treba spomenuti i Marina Zorka iz Buzeta koji ove godine po prvi put postaje prvak države u kategoriji kadeta.

Andrea Kiršić i Đani Simičić državni su prvaci u elitnim kategorijama.

Nakon Paola Riga i Sandija Bažona, Pazin ima još jednog reprezentativca, a to je Karlo Brajković koji će za Hrvatsku reprezentaciju nastupiti na Europskom prvenstvu od 10-16.08.2013. godine.

Iz kluba javljaju da se posebno zahvaljuju ocu Marina Zorka iz Buzeta zbog prijevoza dijela pazinske momčadi na natjecanje.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.