Pazinci konačno pobijedili pod novim imenom

KK Puris PazinPazinci su u Matuljima u jesenskom dijelu dobili 13 razlike, ali su u današnju utakmicu krenuli neobjašnjivo nervozno i promašivali čiste prigode, a nekoliko lopti u prvoj četvrtini iscurilo je iz koša. Nastojali su držati visok ritam igre u obrani i stalnim izmjenama izmoriti goste.

U trećoj četvrtini Pazinci nekoliko čistih prigoda u napadu na ziceru ne rješavaju i u jednom trenutku gosti tricom Zadranina Škontre gosti iz Matulja dolaze na zabrinjavajućih plus deset. Ali stalne rotacije 11 domaćih igrača već u prvom poluvremenu i kombinirane varijante presinga cijelim tijekom utakmice urodile su plodom. Odličnom obranom u zadnjoj četvrtini uz gromoglasnu podršku sa pjesmom i bubnjevima od svojih navijača (pretežno kadeta, predkadeta i dječaka kluba – „žutih mrava“ predvođenih Matteom Turčinović koji već nekoliko utakmica od prve do zadnje sekunde bodre svoje žute ljubimce!) Pazinci su jednostavno natjerali Matuljce da bacaju lopte izvan igrališta.

U čvrstoj obrani su se posebno istakli kadet Fran Ivanišević-Sotošek i kapetan Jerko Ćus i pazinska ekipa dozvoljava gostima da u zadnjoj četvrtini postigne samo dva koša! Za zalaganje svih 12 igrača zaslužuju pohvale, a ova pobjeda puno znači na povećanju samopouzdanja pazinskih žutih u narednim kolima jer su uz riječki „Jadran“ uvjerljivo najmlađa ekipa lige, a sastavljeni su od igrača koji su svi potekli u pazinskoj školi košarke i kontinuiranim i pojačanim radom mogu već sljedeće sezone igrati značajnu ulogu u A2 ligi zapad!, javljaju iz kluba.

A2 LIGA KOŠARKAŠA

GHIA STAFF PAZIN – MATULJI 70:58 (9:13, 19:18, 23:25, 19:2)

PAZIN- Dvorana Pazinskog kolegija. Gledatelja 150. Suci: Đuraki (Pula), Barić (Novigrad).

GHIA STAFF PAZIN: Zgrablić, Ante Ćus 12, Petar Ćus 8, Dagostin 2, Fonović 13, Jerko Ćus 2, Daus, Mlekuš 6, Tomac 20, Hekić 7, Ivanišević-Sotošek, Jakus.
MATULJI: Abramović 6, Saftić 4, Saračević 19, Kinkela 4, Škontra 5, Verunica 6, Rončević 5, Juračić, Pilat 2, Zorić 7.

Trice: Ghia staff 8 (Tomac 6. Petar Ćus 2), Matulji 2(Škontra, Rončević)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.