Pazinci mogu očekivati veće račune za odvoz smeća

Pazinsko Gradsko vijeće donijelo je Plan gospodarenja otpadom Grada Pazina za razdoblje 2017. – 2022. godine, koji obuhvaća mjere smanjenje nastanka otpada, odvojenog prikupljanja otpada te smanjenja količina otpada koje se odlažu na odlagalištu otpada. 

Uz to obuhvaća reviziju cjenika javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, uspostavu efikasne službe komunalnog redarstva, funkcioniranje reciklažnog i mobilnog dvorišta te reciklažnog dvorišta za građevinski otpad. Tu je izgradnja sortirnice otpada i kompostane, a važno je i poticanje kućnog kompostiranja podjelom kućnih kompostera, nabavkom nove opreme za odvojeno prikupljanje otpada, uspostavom odvojenog prikupljanja biootpada. K tomu treba donijeti nove Odluke o komunalnom redu i ostale zakonske akte Grada, a provođenjem edukacijskih aktivnosti treba motivirati stanovnike na odvajanje komponenti miješanog komunalnog otpada, kućno kompostiranje biorazgradivog komunalnog otpada te predavanje samo preostalog otpada, odnosno miješanog komunalnog otpada.

Više na www.glasistre.hr

2 komentara na “Pazinci mogu očekivati veće račune za odvoz smeća”

 1. Oznojeni napisao:

  Dakle, mi ćemo odvajat za nekoga i to skuplje plaćati. Vrijeme je za građanski neposluh.

 2. Anonimno napisao:

  Odvajanje, zbrinjavanje, recikliranje, prerada otpada je u poboljsanje standarda svih gradjana jer time dobivamo cistiji okolis.
  Otpad se nekada bacao u jame, u prirodu i tko zna kamo sve ne.
  Da je (ne tako davno) kod uvodjenja odvoza otpada i placanja za odvoz, netko pozvao na neposluh umjesto da prihvati odvoz i placanje, ti bi Oznojeni danas zivio u hrpi svog i tudjeg smeca.
  Isto se odnosi i na kolektore, odnosno procistace otpadnih voda. Vrijeme je da shvatimo da se ne moze u nedogled stvarati otpad i praviti hrpe otpada.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.