Pazinci na Rovinj Music Festivalu

rmf2010.jpgČak četiri pazinska benda nastupiti će na ovogodišnjem, drugom po redu, Rovinj Music Festivalu. Biti će to Veja, Hot Club de Istra, Blues train i Black proof.

Jučer je na press konferenciji, održanoj u pulskom MMC-u Luka najavljen 2. Rovinj Music Festival. Prvi RMF održan je u prosincu 2009. godine. Trodnevna manifestacija je u vrlo oskudnom budžetu i na samo jednoj lokaciji ipak uspjela ugostiti 19 neafirmiranih i afirmiranih glazbenih sastava i samostalnih izvođača iz Rovinja. Ovogodišnje izdanje festivala započinje počinje u ponedjeljak, 27. prosinca 2010. godine ceremonijom otvaranja u 15 sati na glavnoj bini i traje do četvrtka, 30. prosinca 2010. godine, odnosno ceremonije zatvaranja i svečane dodjele nagrada, također na glavnoj bini s početkom u 12 sati.

U studenom je zaključen natječaj za natjecatelje 2. Rovinj Music Festivala. Odabrano je ukupno 54 izvođača koji će ovogodišnji RMF učiniti vrlo zanimljivim, ponajviše zbog kvalitete i osebujnosti glazbenog izričaja.

Uz neafirmirane glazbene sastave i pojedince, na festivalu će nastupiti još 24 glazbenih sastava u sklopu revijalnog dijela programa i do 4. prosinca bit će definiran broj gostujućih klapa i vokalnih skupina uključujući i konačni broj izlagača na sajamskom festivalu.

Festival će se održati na ukupno 20. lokacija u centru Rovinja, predviđenih za nastupe uživo, te još 10- ak lokacija predviđenih za različite promotivne i edukativne aktivnosti poput glazbenih  radionica, promocija nosača zvuka i festivalskog sajma.

Osim glazbenih nastupa, tijekom festivala će se događati i besplatne glazbene radionice za građane i posjetitelje, brojne promocije glazbenih uradaka i sajam glazbenih instrumenata i audio opreme.

Lokacije
– Natjecateljski dio u ugostiteljskim lokalima u gradu: 16-20h,
– Svi glazbeni nastupi predviđeni na lokacijama u gradu će se događati do 00:30h ili do kraja dozvoljenog radnog vremena prema važećoj odluci grada.
– Svi nastupi predviđeni u noćnom klubu „Shakakha“ će se događati u vremenu između 24 i 05h,
– Ispred terase objekta „La Viecia Batana“, sva tri dana festivala u periodu između 11 i 13h, događat će se glazbene matineje.
– Sajam glazbenih instrumenata i audio opreme bit će otvoren za posjetitelje sva tri dana festivala u periodu između 10 i 19 sati.
– Glazbene radionice i prezentacije će se događati sva tri dana festivala u vremenu između
13 i 18h.

Rovinj Music Festival je Hrvatski festival kreativnog glazbenog stvaralaštva. To je jedinstvena prilika da mladi neafirmirani izvođači i glazbeni sastavi prezentiraju svoj rad široj javnosti i dobiju potrebnu medijsku pozornost. Osim medijske pozornosti, najuspješniji izvođači prema ocjeni publike imaju priliku osvojiti glavnu nagradu – besplatnu profesionalnu produkciju nosača zvuka i potpisan ugovor sa izdavačkom kućom za izdavanje i promociju istog. Osim glavne nagrade, najbolja tri izvođača, osvajaju i trofej RMF-a – nezavisnu nagradu publike za najbolju živu izvedbu!

U revijalnom djelu programa nastupiti će: Big Wave (Rovinj), Običan Svijet (Rovinj), Black Proof (Pazin), Junkers 5 (Pula), Dechko (Zagreb), Dos Dios (Rovinj), Replika (Zagreb), Dogma (Pula), Rubikon (Zagreb), Čuvari Svirala (Split), Kristian Terzić sekstet (Rovinj), Jasmina Makota (Chicago), Duo Strings (Rovinj), Dj Vlady (Rovinj), Dj BarZu (Rovinj), Filip Motovunski (Motovun), Deno & Nasko (Rovinj), Trio Balkan Strings (Beograd), Sick Swing Orchestra (Zagreb), Franko Krajcar i Indivia (Pula), Hot Club de Istria (Pazin), Dj Bebeto (Pula), Alen Sforzina (Firenza); istaknuto je u priopćenju Istarske podružnice Hrvatske glazbene unije.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama festivala.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.