Pazinci pobijedili prvaka države KK Cedevitu

kosarkaU školskoj gradskoj dvorani u Pazinu dogodilo se ono što su pazinske košarkaške nade potajno priželjkivale. Od prve minute Luka Zajc, Teo Erik, Sandro Kajtazović, Ivan Asić i Marko Krulčić agresivno su krenuli i poveli desetak razlike, a rezultat se pretežno kretao oko petnaestak razlike. Banko, Levak, Berton, Luka Krulčić i Leon Lukšić držali su ritam. Gosti su na samom kraju utakmice napravili svoj maksimum kada su smanjili na pet razlike. Ali bučno bodreni od pretežno mlađih suigrača, igrači trenera Darija Lukšića i pomoćnika Nevija Ferenčića na kraju su posve zasluženo pobijedili sa 66-59.

U drugoj utakmici turnira ekipa KK Koš iz Sarajeva povela je u početku i držala vodstvo i do desetak razlike preko najvišeg igrača turnira Alije Islamovića. “Biancoverdi” su agresivnom igrom uhvatili priključak i na poluvremenu je bilo 28:26 za Sarajlije. U polovici treće četvrtine utakmica je odlučena. Agresivnom igrom po cijelom terenu ekipa BC Benetton basket iz Trevisa povećava na petnaestak razlike i utakmica završava sa konačnih 74:51, iako je u prvom poluvremenu izgledalo da će utakmica biti neizvjesna do samoga kraja.

Sutra se turnir nastavlja posjetom grobu pokojnog Salka u Gračišće. Nakon toga sastaju se najprije dvije neporažene ekipe prvog dana – gosti iz Italije i domaćini koje će, očekuje se, bodriti dobro ispunjena dvorana. U drugoj utakmici sastaju se dvije poražene ekipe prvog dana, kadeti euroligaša Cedevite i ekipa KK Koš iz Sarajeva.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.