Pazinci pobjednici Robotrke u Barbanu

2Učeničko kup natjecanje Robotrka na prstenac okuplja učenike osnovnih škola iz područja Istre i Primorsko-goranske županije, a povezuje tradiciju i robotiku tj. tehničku kulturu.

Ovodišnja, 2. Robotrka na prstenac 2014., uključivala je četiri pojedinačna natjecanja u Krku (29.3.), Puli (26.4.), Čavlima (21.6.) i Barbanu (16.8.2014). U njima je sudjelovalo pedesetak učenika okupljenih u petnaestak ekipa. Natjecanje u Barbanu je završno te se po završetku proglašavaju najuspješnije ekipe barbanskog natjecanja, ukupno najuspješnije ekipe i ukupni slavodobitnik – učenik koji je kroz sve susrete osvojio najviše bodova (punata).

Natjecanje u Barbanu odvijalo se u dvorištu crkve Sv. Nikole, a prije proglašenja pobjednika (zbog kiše u OŠ Jure Filipovića) bila su potrebna pripetavanja za 1. i za 3. mjesto budući da su po dvije ekipe imale jednaki broj bodova. Nakon pripetavanja, u Barbanu je pobjedila ekipa Robotisti iz OŠ Vladimira Nazora Pazin (mentor Darko Suman), drugoplasirana je ekipa Histrioni iz ZTK Pula (mentor Dragan Pantić), a treće plasirana je ekipa Hetzer III iz OŠ Čavle (mentor Mira Fafanđel) koja je u pripetavanju bila bolja od ekipe Vitezovi Kanfanara iz OŠ Petra Studenca Kanfanar.

Ukupni pobjednici svih natjecanja 2. Robotrke na prstenac 2014. su članovi ekipe Vitezovi Kanfanara iz OŠ Petra Studenca Kanfanar (mentori Nijaz Alagić i Gordana Mazzi) ispred ekipe Hetzer III i ekipe Robotisti.

Slavodobitnik s najviše pojedinačno osvojenih bodova je učenik Andrej Rašović, član ekipe Histrioni iz ZTK Pula. Slavodobitniku je pripala i prigodna nagrada, a nagrade su dobile i ekipe koje su sudjelovale u natjecanju.

Robotrku na prstenac organiziraju Društvo za robotiku Istra, Centar za robotiku Rijeka, Klub informatičara otoka Krka i škole domaćini, uz pomoć Hrvatskog robotičkog saveza, ZTK Istarske županije i ZTK Primorsko-goranske županije te gradova i općina-domaćina.

Robotrka u Barbanu je uključena je i u program 39. Trke na prstenac.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.