Pazinci prvaci svijeta

BoćariPobjedom u finalnom ogledu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine reprezentacija Hrvatske koju su sačinjavali pazinski osnovci „Vladimira Nazora“ okitila se zlatom na osmom međunarodnom Trofeju školskog boćanja održanog u Pazinu od petka do nedjelje.

Finalni susret, kao i svi prethodni odigran je u sedam disciplina ,precizno bližanje, precizno izbijanje, parovi, brzinsko izbijanje, brzinsko bližanje, štafeta parova, te štafeta četvorki, u kojem su reprezentativci Hrvatske nadvisili protivnika u ukupnom zbroju bodova 189:136.

Već u razigravanju po skupinama Pazinjani su nagovijestili uspješan nastup kada su u ogledu s vršnjacima iz talijanske reprezentacije sakupili 195 bodova što je bilo više nego dovoljno da zauzmu prvo mjesto u skupini A i steknu pravo igranja u polufinalu. Pored njih kao drugoplasirani sa 130 bodova polufinalni susret izborili su i kasniji finalisti, reprezentacija BiH. Treći su bili Talijani sa 119 , dok je četvrto mjesto u skupini pripalo reprezentaciji Libije s 96 bodova.

Nakon prvih disciplina u polufinalnom ogledu protiv reprezentacije Švicarske dominantnost pazinskih osnovaca dala im je prednost koju su sačuvali i nakon posljednje igre,12-minutne štafete četvorki , te su više nego zasluženo ušli u finale.

Sa samo dva boda manjka druga reprezentacija Hrvatske, koju su sačinjavali mješovita ekipa učenika OŠ „Čavle“, ostala je bez polufinala pošto su sa 117 bodova u skupini B bili treći iza drugoplasiranih Švicaraca s 119 i pobjednika skupine ,reprezentacije Crne Gore koja je imala 152 boda.Tako su osnovci iz Čavla ušli u razigravanje od petog do osmog mjesta gdje su ostvarivši više poena od Libije, te uz poraz od Italije na kraju zauzeli šesto mjesto.
Treća reprezentacija osmog izdanja trofeja bila je Crna Gora koja je bila bolja od Švicarske.Peto mjesto pripalo je Talijanima, dok je pretposljednja bila Francuska, a osma Libija.

Pod vodstvom Valtera Ivančića i Nadira Buretića zlato za reprezentaciju Hrvatske osvojili su: Ivan Filiplić, Dalibor Kordaso, Ivan Lanča, Luka Marcan, Davor Sirotić, Nini Stranić.

Za drugu reprezentaciju Hrvatske koju su vodili Čedo Vukelić i Saša Ban igrali su Perina Cvita-Barać, Tea Čančarević, Edi Čargonja, Besarda Cocaj, Elona Ćori, Katja Matejčić.

Rezultati razigravanja za poredak, finale: Hrvatska I- BiH 189:136, za 3. mjesto: Crna Gora- Švicarska 168:91; za 5.mjesto: Hrvatska II- Italija 69:117; za 7.mjesto: Francuska –Libija 131:52.

barkun.hr

1 komentara na “Pazinci prvaci svijeta”

  1. sportist napisao:

    Bravo dečki!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.