Pazinci sutra na memorijalnoj utrci Marca Pantanija

2Sutra 31. kolovoza, na rasporedu je biciklistička utrka “Memorial Marco Pantani” UCI kategorije 1.1. Utrka će se voziti po talijanskoj regiji Emilia-Romagna. BK “Meridiana Kamen Team” iz Pazina ovaj će vikend osim na utrci u Italiji nastupiti i u nedjelju na utrci “Croatia – Slovenia”.

Četvorica Hrvata Meridiane Kamen Luka Grubić, Endi Širol, Massimo Demarin i Emanuel Kišerlovski sutra će nastupiti na Memorijalnoj utrci talijanske biciklističke legende Marca Pantania koja se vozi od 2004. godine.

Dan poslije, u nedjelju 1. rujna, slovenska momčad KK “Adria Mobil” organizira utrku “Croatia – Slovenia” UCI kategorije 1.2. Biti će ovo šesto izdanje utrke koja se prijašnjih godina održavala pod nazivom “Ljubljana – Zagreb”.

Treba spomenuti da je za utrku registriran trenutno vodeći biciklist UCI Europe Toura, Riccardo Zoidl. Austrijanac koji vozi za momčad “Gourmetfein-Simplon” te je ugodno ovogodišnje iznenađenje. Već je i potpisao ugovor za sljedeću godinu s Pro Tour ekipom “RadioShack-Leopard” za koju vozi i hrvatski biciklist Robert Kišerlovski.

Osim spomenute četvorke za pazinsku momčad nastupiti će i Pavel Potočki te se najavljuje i dolazak najboljeg pojedinca momčadi, Nijemca Patrika Sinkewitza.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.