Pazinčica clearwater revival 4

084.jpgI ove godine povodom Međunarodnog dana voda, uz pokroviteljstvo Radio Istre, Trickeri organiziraju utrku Pazinčica Clearwater Revival. Utrka je u nedjelju, 16.03.2008. sa startom u 13 sati. Okupljanje je pored Spomen doma, start je na mostu Vršić (gdje je ujedno i cilj utrke) iznad Pazinske jame kraj Kaštela.PRAVILA UTRKE

Jedna bicikla, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na bicikli dok jedan trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima članovi se izmjenjuju na bicikli. Kod izmjene člana tima na bicikli, bicikla se mora mijenjati iz ruke u ruku, tj. nije dozvoljeno ostavljanje bicikle na cesti. Također nije dozvoljena istovremena vožnja oba člana tima na biciklu.
Članovi tima su obavezni proći kontrolne točke zajedno, i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu. Svi timovi startaju zajedno.

OBAVEZNA OPREMA

Biciklistička kaciga za oba člana tima, jedna bicikla. Mlađima od 18 godina natjecanje je dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu roditelja. Utrci pristupate na vlastitu odgovornost.

TRASA UTRKE

Duljina trase je 15,1 km i nešto je duža nego prošle godine, ujedno zahtjevnija i atraktivnija kako zbog terena tako i zbog zanimljivih pogleda na Pazinsku kotlinu koji se pružaju sa okolnih brežuljaka. Teren se sastoji od 80% šumskih puteva i puteljaka, 15% makadama i 5% asfalta, prelazimo par puta preko raznih potoka i tri puta preko Pazinčice.

Trasa je u principu tematski podijeljena u tri djela!

Prvi dio karakterizira poprilično zahtjevan uspon s naglaskom na snagu natjecatelja, drugi dio je obilježen s nizbrdicom, odnosno spustom i do izražaja dolazi brzina natjecatelja dok je u trećem dijelu najvažniji timski rad i spretnost natjecatelja čemu treba pridodati naravno i izdržljivost koja će doći do izražaja u zadnjih par kilometara!

Na stazi će biti dvije kontrolne točke, KT1 na 4,8 kilometru od starta (krajnji lijevi pik na karti gdje staza naglo zaokreće pod mrtvim kutom) i KT2 na 11,1 km od starta (odnosno na Zarečkom krovu)!!

Staza će biti detaljno markirana.

STARTNINA: 100 kn po ekipi

NAGRADE:

* Ukupni poredak: 1.mj-900kn, 2.mj-600kn, 3mj-300kn
* Mješovite i ženske ekipe: 1.mj-600kn, 2.mj-400kn,3.mj-200kn

PRIJAVE:

Prijaviti se možete telefonom, 0989362420, preko weba ili na bilo koji drugi način. Rok prijave je do subote, 15.03.2008. u 20 sati.

Prijave, fotografije, mapa staze i više o utrci na: www.trickeri.org

5 komentara na “Pazinčica clearwater revival 4”

 1. vmelkic napisao:

  Kako je rok prijave 17.03. ako je utrka 16.03.? :)

  1. admin napisao:

   ispravljeno

 2. Anonimno napisao:

  Kako se uopće može kontrolirati predaja bicikle “iz ruke u ruku”? Ča je bilo tako i do sada?

 3. Anonimno napisao:

  ne može, ali uglavnom ima puno sudionika pa ako neko naiđe na biciklu koja je sama može je “sklonit sa strane” …. I imamo par sudaca na stazi koji prate utrku.

 4. allrightsreserved napisao:

  brrrrrrrrrrrrrrrrrr..!!!! bit će ZIMA!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.