Pazinčica Clearwater Revival – koji put?

I ove godine povodom međunarodnog dana voda, uz pokroviteljstvo Radio Istre, Trickeri organiziraju utrku Pazinčica Clearwater Revival. Utrka je u nedjelju, 17.03.2013. sa startom u 13 sati. Okupljanje i prijave su na mostu Vršić nad jamom od 11.30, start je na mostu Vršić (gdje je ujedno i cilj utrke) iznad Pazinske jame kraj Kaštela. Na kraju utrke biti će ručak za sudionike.

PRAVILA UTRKE
Jedna bicikla, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na bicikli dok jedan trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima članovi se izmjenjuju na bicikli.Kod izmjene člana tima na bickli, bicikla se mora mijenjati iz ruke u ruku, tj. nije dozvoljeno ostavljanje bicikle na cesti.Također nije dozvoljena istovremena vožnja oba člana tima na biciklu. Članovi tima su obavezni proći kontrolne točke zajedno, i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu.Svi timovi startaju zajedno.

OBAVEZNA OPREMA
Biciklistička kaciga za člana ekipe koji je na biciklu, jedna bicikla.
Mlađima od 18 godina natjecanje je dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu roditelja.
Utrci pristupate na vlastitu odgovornost.

TRASA UTRKE
Duljina trase je 17,5 km i ista je kao i lani.Teren se sastoji od 80% šumskih puteva i puteljaka,15% makadama i 5% asfalta, prelazimo par puta preko raznih potoka i tri puta preko Pazinčice.. Neke detalje sa staze možete pogledati u galerijama od nekih prijašnjih godina.

Trasa je tematski podijeljena u četiri dijela!
Prvi dio starta na mostu Vršić, ide kao i svake godine oko Pazinke, ali u zavoju iza nje ne skreće u brdo već nastavlja prema Rijavcu makadamom. Sve kontra od lani do Zarečkog krova gdje je Kt1.Ovaj prvi dio karakterizira brzina,timski rad i kasnije tehnička spretnost prije svega bicikliste! Na kt1 se isto kao i ranijih godina ostavlja bicikla i trči oko Zarečkog krova!

Drugi dio karakterizira poprilično zahtjevan uspon s naglaskom na snagu natjecatelja, i kasnije tehničku spretnost na grebenu sve do kt2 koja je na istom mjestu gdje je bila kt1 ranijih godina!

Treći dio je obilježen sa nizbrdicom odnosno spustom i do izražaja dolazi brzina i tehnika natjecatelja !

Četvrti dio od kt3 do cilja obilježen je brzim spustom i teškim heart break usponom gdje do izražaja dolazi izdržljivost natjecatelja!

Na stazi će biti tri kontrolne točke, KT1 na 5,6 km (Zarečki krov), kt2 na 12km (krajnji lijevi pik na karti gdje staza naglo zaokreće pod mrtvim kutom), KT3 na 15,6 km od starta (odnosno na silasku sa makadama na šumski put koji vodi prema Pazinskom krovu) !
Staza će biti detaljno markirana.
STARTNINA
100 kn po ekipi
Nagrade: pehari, medalje i sponzorske nagrade
PRIJAVE
Prijaviti se možete telefonom, 098 9362420, preko weba ovdje me klikni ili na bilo koji drugi način. Rok prijave je do subote 16.03.2013. u 20 sati. Ako ste se prijavljivali a niste na listi svakako je javite na 098 9362420.

trickeri.org

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.