Pazinčica opet nakratko postala rijeka

foto: Alen ŠterpinDana 4. veljače održan je konzultativni sastanak radne grupe Stožera zaštite i spašavanja Grada Pazina, radi sagledavanja informacija o stanju na terenu te moguće opasnosti od poplave.

Na području Pazina je u proteklih 24 sata palo 45 l/m2 kiše, stoga je došlo do rasta nivoa Pazinčice.

U stanju pripravnosti su bile sve jedinice u gradu. počevši od vatrogasaca, hitne pomoći, policijske uprave do dežurnih i interventnih službi.

Nivo vode prestao je rasti jučer 3.02.2009. oko 15,00 sati, a jutros je utvrđeno da se Pazinčica vratila u svoje korito. Rast nivoa vode pod stalnim je nadzorom. Ne očekuju se veće materijalne štete, osim na stazama koje vode u Pazinsku jamu. Kako se prema prognozama očekuju veće oborine u petak i subotu, 6. i 7. veljače, djelatnici Komunalnog poduzeća i Javne vatrogasne postrojbe su u stanju pripravnosti, a dežurne ekipe su na terenu.

Građanima koji uoče moguću ugroženost od djelovanja poplave na području Pazinčice predlažemo da o tome izvijeste dežurne službe kako bi se omogućilo brzo otklanjanje svih štetnih posljedica rasta nivoa vode.

U skladu sa budućim meteorološkim prilikama i eventualnim promjenama na terenu, radna grupa Stožera zaštite i spašavanja će ponovno razmotriti situaciju i o tome obavijestiti javnost.

Stožer zaštite i spašavanja

1 komentar na “Pazinčica opet nakratko postala rijeka”

  1. ovcoono napisao:

    ajde bacite neke fotke, i od cerovlja ako imate

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.