Pazincima naslov prvaka Istarske županije

2Nakon prvog mjesta u prvenstvu u organizaciji Košarkaškoga saveza Istarske županije dječaci KK Ghia staff Pazin (igrači rođeni 2001. i mlađi) osvojili su ili bolje rečeno potvrdili na završnici (nakon što su prethodno pobijedili četvrtoplasiranu Olivu, a drugoplasirana Pula 1981 pobijedila je Stoju) u dvorani Pazinskog kolegija klasične gimnazije prvo mjesto i naslov prvaka Istarske županije, javljaju iz kluba.

Kao i u prvenstvu Istarske županije druga je Pula 1981, treća Stoja te četvrta Oliva. Pehare kapetanima ekipa i medalje igračima podijelio je gradonačelnik grada Pazina Renato Krulčić uz asistenciju tajnika KSIŽ Roberta Fabijanića, trenera KK Ghia staff Pazin Darija Lukšića, trenera KK Pule 1981 Tonija Tomić i trenera Stoje Branka Ferlattija. Odlukom trenera svih ekipa za najboljeg igrača turnira izabran je Gvido Guštin, igrač KK Ghia staff Pazin.

U prvoj utakmici turnira za treće mjesto KK Stoja od početka preuzima inicijativu i sigurno pobjeđuje KK Olivu. U drugoj utakmici domaćini na početku nameću svoj ritam i sa nekoliko dobrih akcija, nakon odigranih duplih pasova preuzimaju inicijativu i vode preko deset razlike. U daljnjem tijeku utakmice domaćini povećavaju vodstvo i do 18 razlike, ali borbeni i uporni igrači Pule 1981 svojim maksimalnim zalaganjem, predvođeni Sandrom Kajazetovićem uspijevaju na kraju smanjiti na najmanjih tri razlike, čime zadovoljni napuštaju pazinsku dvoranu nakon trećeg, najmanjeg poraza u tri ovogodišnje utakmice sa prvacima KSIŽ.

Trener Dario Lukšić i njegov pomoćnik Nevio Ferenčić nisu poslije utakmice bili previše zadovoljni današnjim nastupom svojih igrača, ali pobjedi se ne gleda u zube, a vrline dobrih ekipa su da pobjeđuju kada i ne briljiraju. Imali su pazinski dječaci dobrih trenutaka na utakmici. Pored MVP turnira Guština lijepe poteze imali su Leon Lukšić, Teo Erik, Tin Baća, braća blizanci Marko i Luka Krulčić, Paolo Aničić, a posebno Luka Zajc koji je kao pravi play i vođa ekipe slobodnim bacanjima kada je trebalo održavao pozitivni rezultat. Samokritični Luka zna da može i više i bolje, kao i njegovi suigrači u generaciji i upravo iz tih razloga velike su nade pazinskog kluba, što će pojačanim radom i u utakmicama koje dolaze i dokazati.

GHIA STAFF – PULA 1981 47:44 (17:9, 11;7, 12:14, 7:14)

GHIA STAFF: M.Krulčić 8, Guštin 7, L. Krulčić 2, Berton, Kolčakoski, Ferenčić, Ivančić, Zajc 15, Ančić, Lukšić 4, Erik 11, Baća.
PULA 1981: A. Kajtazović, S. Kajtazović 24, Veljković 8, Ilić, Kondić 1, P.Kajtazović 3, Vučinić 2, Maurović, Kleva 6.

OLIVA – STOJA 37:63 (7:22, 11:10, 7:11, 12:19)

OLIVA: M. Barjami 6, Mišan, Asić 4, Mikelić 9, Šambrec, Avdi, Pavlić 18, Ristevski.
STOJA: Buršić 5, Trpčevski 4, Spard 2, Sošić 24, L. Buršić 1, Kurtović 4, Gustovarac 6, Siljan 6, Bilobrk 11, Retkovac

KK Ghia Staff

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.