PazinIT: Internet ekonomija

internet_ekonomija_2015Širenje interneta u smislu brzina, broja računala, korisnika i dostupnih usluga stvorilo je nove mogućnosti života, obrazovanja i poslovanja. Mnogi internet još uvijek vide samo kao mjesto za gubitak vremena i socijalizacije, a premalo ga vide kao potencijal za osobni napredak i poboljšanje života i poslovanja. Ivan Guštin pokušat će dati pregled poznatih i manje poznatih načina korištenja interneta i njihov utjecaj na pojedince i tvrtke, s naglaskom na ekonomski aspekt, od strane IT-jevca ne-ekonomiste. Predavanje je besplatno i otvoreno za svih, a održat će se u prostorijama Radiokluba Pazin (M. B. Rašana 2/4, Pazin), u srijedu 1. srpnja, s početkom u 20 sati.

Indirektno ili direktno ti se internet noviteti mogu svesti i na ekonomsku razinu: prije nedostupne ili skupe stvari postale su dostupne, jeftinije ili čak besplatne. Sve je jednostavnije jeftinije kupovati, učiti, prodavati, reklamirati se, odnosno općenito trošiti i zarađivati. Internet je ekonomiju, ekonomske postulate i računice drastično promijenio, pri čemu su neki od toga profitirali, a neki izgubili.

Predavanje je namijenjeno općoj publici, a dat će pregled poznatih i manje poznatih načina korištenja interneta i njihov utjecaj na pojedince i tvrtke, s naglaskom na ekonomskom aspektu, od strane IT-jevca ne-ekonomiste.

O predavaču: Ivan Guštin se od 16 godina privatnog poslovanja oko 14 godina aktivno bavi Linuxom i programima otvorenog koda, njihovom primjenom u produkciji na serverskom i desktop području, te u heterogenim mrežama i web rješenjima. U radu koristi razne alate otvorenog koda, programske i skriptne jezike. Tijekom desetak godina sudjelovanja na raznim konferencijama održao je oko 50 predavanja, seminara i radionica raznih tema iz područja Linuxa i otvorenog koda. Posjeduje LPIC Level I i II certifikate i održava LPI certificirane tečajeve. Aktivan je Linux evangelist na društvenim mrežama i događanjima, te član HULK-a čiji je dopredsjednik bio 8 godina. Vodio je i uspješno proveo jednu od najvećih migracija na poslovni Linux desktop u Hrvatskoj.

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/644477049020986/

iPazin.net / rkp.hr

1 komentara na “PazinIT: Internet ekonomija”

 1. ivan_gustin napisao:

  Za zainteresirane…
  Prezentacija: http://slides.com/ivangustin/internet-ekonomija
  Snimka predavanja: https://www.youtube.com/watch?v=e9xG-geFduc

  Hvala svima prisutnima na odazivu i diskusiji!

  Pozivam svih da i dalje prate najave sličnih predavanja ovdje i na Facebook grupi “PazinIT”, ali i na redovna druženja srijedom u 20:00.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.