Pazinjan izazvao prometnu nesreću pa pobjegao

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Vodnjana zbog sumnje da je 1. svibnja u Peroju izazvao prometnu nesreću, nakon koje se udaljio s mjesta događaja bez da je razmijenio podatke s oštećenim 52-godišnjim državljaninom Slovenije.

Prometna nesreća dogodila se oko 18 sati na županijskoj cesti Peroj-Barbariga, na način da je 23-godišnjak, koji je upravljao vozilom marke Lancia Ypsilon, pulskih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja, u nepreglednom i oštrom desnom zavoju, prešao na suprotnu kolničku traku. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo marke Mercedes Benz, slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji državljanin Slovenije te je došlo do kontakta dvaju vozila. Kako bi izbjegao sudar i teže posljedice, 52-godišnjak je skrenuo u desno te je prešao na zemljanu površinu, dok se vozač Lancie udaljio s mjesta događaja.

Provedenim policijskim izvidima, utvrđeno je kako je nesreću izazvao 23-godišnjak iz Pazina, koji na snazi ima zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije do siječnja 2012. godine.

Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog, a budući je mladić vozio za vrijeme izrečene zabrane, slijedi i kaznena prijava radi počinjenja kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

istarska.policija.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.