Pazinjan Marko Šišović najbrži Hrvat

Slovenski vozač Matej Drnovšek (MTB Trbovlje) pobjednik je utrke u biciklističkom spustu „Downhill Buzet“ održane ovog vikenda u Buzetu. Drnovšek je stazu Škrbina, smještenu nedaleko od samog centra grada, dužine 1,7 kilometara i visinske razlike oko 280 metara prošao za 2.41,314 minute što je bilo za 1 sekundu i 728 stotinki brže od njegovog sunarodnjaka Kristjana Vrečeka (ŠD Supersnurf). Treće vrijeme utrke ostvario je prošlogodišnji pobjednik buzetske utrke, Slovenac Nejc Rutar (MBK Orbea).

U konkurenciji Hrvata najbrži je junior Marko Šišović (BK MTB Istra Pazin), dok je drugu poziciju aktualni državni prvak Santo Tessari (BK Titan). Trećeplasirani Hrvat je Dejan Mamuzić (BBK Zlatni medvjed), prošlogodišnji pobjednik Kupa Hrvatske.

Zahtjevnu i tešku stazu, „isprepletenu“ stijenama, potocima i atraktivnim skokovima od veterana je najbrže prošao Sebastjan Zmrzljak (MTB Trbovlje), a od rekreativaca Iztok Slapnik (ŠD Life). Zarja Černilogar ( KK Završnica) najbrža je žena, a Slovenac Žan Fojkar (ŠD Supersnurf Giant) najbrži junior.

U utrci s vremenom odlično su se snašli i istarski vozači. Buzećanin Denis Šćulac (BK Veli Vrh) natjecanje je završio na 6. mjestu Kupa Hrvatske u kategoriji elite. Pazinjanka Dubravka Družeta (KBBX Adrenalin) pobila je tvrdnju da se ovim sportom ne mogu baviti i pripadnice nježnijeg spola.

Iako se na ovu ekstremnu manifestaciju u organizaciji Biciklističkog kluba „Buzet“ prijavilo 165 avanturista iz Hrvatske, Slovenije, Italije, BiH i Francuske, utrku je uspjelo završiti njih tek 142. Naime, neki su natjecatelji odustali zbog kvara na bicklu, a drugi su završili u gipsu, sa šavovima na nozi ili s velikim masnicama.

Adrenalinska manifestacija ove je godine u Buzet privukla veliki broj gledatelji koji su u vratolomijama downhillerima uživali naročito na r’n’r’ dionici, flover fields-u, bob stazi, „kod kapelice“ te na nekoliko skokova gdje su natjecatelji „letjeli“ u višemetarske skokove.

Utrka u Buzetu se održala treću godinu za redom, a bodovala se za Kup Hrvatske i Kup Slovenije. Najmlađi sudionik natjecanja je 13-godišnji Slovenac Michael Henry Meze.

barkun.hr

1 komentar na “Pazinjan Marko Šišović najbrži Hrvat”

  1. mc napisao:

    BRAVO ŠAMPIONE! :-)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.