Pazinjan na Limu upecao 5 kg ribe, prijavljen zbog protuzakonitog ribolova

Porečka je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom iz Pazina utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo protuzakoniti ribolov.

Naime, muškarca su policijski službenici zatekli jučer u 20 sati u posebnom rezervatu Limski kanal, kako s obale uz pomoć ribolovnog štapa obavlja ribolov. Utvrđeno je kako je izlovio oko 5 kg razne ribe na području gdje je ribolov zabranjen. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 41-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela protuzakoniti ribolov redovnim putem.

PU istarska ovom prigodom upozorava građane da je u posebnom rezervatu Limski kanal zabranjen ribolov. Naime, rekreacijski ribolov je trajno zabranjeno obavljati u lukama i lučicama, te na plažama i kupalištima u vremenu od 1. svibnja do 1. listopada. Zabrane su i u posebnim rezervatima; ušćima rijeka Dragonje, Mirne, Raše, te u Limskom kanalu i Fažanskom kanalu, Medulinskom zaljevu.

Za obavljanje rekreacijskog ili športskog ribolova u ribolovnom moru Republike Hrvatske potrebna je dozvola, bez obzira obavlja li se s obale ili iz brodice

ipress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.