Pazinjan Russi prvi medu ribičima

RibičijaFlavio Russi iz Športskog ribolovnog društva “Pazinčica” iz Pazina ukupni je pobjednik noćnog Kupa prijateljstva, koji je u povodu rujanske Subotine i obilježavanja buzetskog gradskog praznika, održan na rijeci Mirni kod motovunskog mosta. Natječući se u lovu ribe slobodnim načinom s dva štapa i po jednom udicom na svakom štapu, na drugo mjesto plasirao se Halid Čolić iz ŠRD “Mrene” iz Buzeta, a na treće Marjan Panić iz ŠRD “Istre” iz Buja.

Dvostruko zlato Russi je osvojio ulovivši najveću jegulju buzetskog kupa, tešku 733 grama. Za drugo mjesto, težinom svoga ulova izborio se Massimo Russi iz ŠRD “Pazinčice”, a na treće Stipo Glamatović iz ŠRD “Istre”. Noćni kup može se pohvaliti tri desetljeća dugom tradicijom, a ove je godine okupio 29 ribiča koji su ukupno ulovili oko tri i pol kilograma ribe. Tajnik buzetske “Mrene” Ferid Mačković kaže da su zadovoljni odazivom ribolovaca, ali su očekivali izdašniji ulov. Medu ulovljenom ribom prevladavale su one otpornije vrste poput uklije (zelenke) i klena.

– Riba se ne može održati u Mirni jer je narušena prirodna ravnoteža zbog sustavne sječe stabala uz vodotok te niskog vodostaja, izjavio je Mačković. Istaknuo je da je dogovoreno stoga da ribolovno društvo predloži odredene mjere koje bi Vodnogospodarska ispostava Hrvatskih voda “Mirna-Dragonja” sa sjedištem u Buzetu, uvrstila u svoj program rada za iduću godinu. Na veliku žalost tzv. šaranaša koji su se naoštrili na šarana niti jedan nije završio na udici, iako je rijeka Mirna voda koju najviše poribljavaju upravo ovom vrstom ribe. ŠRD “Mrena” u listopadu lani u Mirnu je ubacio čak 750 kilograma mladi šarana.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.