Pazinjani i Žminjci najbolji na županijskom natjecanju iz vjeronauka

foto: Glasistre.hrBiskup Ivan Milovan jučer je u OŠ Vladimira Gortana otvorio županijsko natjecanje iz vjeronauka – Vjeronaučnu olimpijadu, na kojoj su se natjecali učenici istarskih osnovnih i srednjih škola. Kratku je misu održao žminjski župnik Jordan Rovis, a natjecateljima su se obratili načelnik Ratko Jeromela, ravnatelj Pazinskog kolegija velečasni Vilim Grbac te ravnateljica škole domaćina Miranda Damijanić Roce.


U kategoriji srednjih škola prvo je mjesto osvojila ekipa iz pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, u sastavu Martina Tanković, Ivana Belanić, Goran Levak i Nina Lanča (mentor Anđela Jeličić). Silvia Ujčić, Dominik Ujčić, Matea Zubović i Dejvis Martinović (mentor Anita Crnković) iz Pazinskog kolegija-klasične gimnazije zauzeli su drugo mjesto, a treće su mjesto podijelile grupe iz istih škola – Tomislav Erman, Josipa Marić, Antonio Mrzlić i David Đukić (mentor Bernard Jurjević) iz Kolegija te Kristina Levak, Anamarija Bartolić, Martina Kmet i Ivan Sinčić (mentor Bernard Jurjević) iz Gimnazije.

U kategoriji osnovnih škola prvo je mjesto osvojila ekipa OŠ Vladimira Gortana iz Žminja u kojoj su bile Elena Roce, Jasna Orbanić, Katarina Družeta i Stefani Maretić (mentor Nela Peteh). Nikolina Čanak, Marta Brajnović, Ivana Brajnović i Luana Knežević (mentor Željkica Bradarić), ekipa OŠ Jurja Dobrile iz Rovinja, zauzela je drugo mjesto, a na treće su se plasirali učenici OŠ Svetvinčenat – Ivana Smoljan, Ivana Vorić, Karin Obrovac i Ayrton Perković (mentor Helga Vrh).

Na natjecanju su sudjelovali i učenici Strukovne škole, Gimnazije, Srednje škole za ugostiteljstvo i turizam te Ekonomske škole iz Pule, Mate Balote iz Poreča, Eugena Kumičića iz Rovinja te Mate Blažine iz Labina. Od osnovnih škola su svoje znanje iz vjeronauka pokazali i učenici novigradske Rivarele, talijanske »Galileo Galilei« iz Umaga, Petra Studenca iz Kanfanara, Matije Vlačića iz Labina, Tara-Vabrige, Divšići i Tone Peruška iz Pule.

1 komentar na “Pazinjani i Žminjci najbolji na županijskom natjecanju iz vjeronauka”

  1. centar napisao:

    A postoji i natjecanje iz vjeronauka? mmmm
    Meni jenajbolja profa bila -jedna i neponovljiva- Anamarija.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.