Pazinjani nadomak treće hrvatske lige – zapad

figure_sah.jpgOvog vikenda u prostorijama male koncertne dvorane u Spomen-domu, Pazin ugošćuje sve šahovske klubove treće i četvrte lige-zapad. Pazinskim šahistima ovo održavanje lige u Pazinu došlo je u pravi trenutak kada šahisti šahovskog kluba “Lovac” iz Pazina imaju velike šanse za ulazak u Treću ligu. Nadamo se da će pazinski šahisti pred svojom publikom uspijeti u tome.

U Trećoj ligi od istarskih ekipa nastupaju Labin, Uljanik i Pula 2, a sve tri ekipe u Pazin idu s ambicijama domoći se druge pozicije koja vodi u viši rang. Puljani će pokušati nadoknaditi propušteno, tim više što su prije natjecanja bili favoriti lige,a jedino što će zadovoljiti njihove ambicije su sve tri pobijede. Uljanikovci su možda u najboljoj poziciji jer su oni trenutno na diobi drugog mijesta, a posljednje kolo upravo protiv Labinjana moglo bi biti odlučujuće. Labinjani se nalaze pred ostvarenjem dugogodišnjeg sna, dobivanja vlastitog prostora, a ulazak u drugu ligu samo bi bio šlag na tortu na kraju jedne uspiješne šahovske godine.

U četvrtoj ligi nastupaju četiri ekipe iz Istre – Vodnjan, Rovinj, Batana iz Rovinja te LOVAC iz Pazina. Nakon dva kruga natjecanja Batana i Lovac imaju velike izglede za plasman u treću hrvatsku ligu. Novoformirana ekipa Batane bila je i prije starta veliki favorit u četvrtoj ligi, koja po kvaliteti bi trebala brzo doći do druge lige usprkos tome što su u derbiju protiv pazinjana izgubili.
Za pazinjane bi ulazak u treću ligu predstavljao daljnji poticaj za razvoj ionako iznimno uspješne šahovske sredine. U dvije godine postojanja pazinjani su napravili iznimno mnogo, a dokazali su se i kao odlični organizatori turnira.
Nakon dugo godina pauze šah je u Pazinu zaživio punom snagom, a klub uz iznimne entuzijaste kakvi pazinjani jesu može čekati samo dobra budoćnost.

Sve zaljubljenike u šah pozivamo u subotu u 16:30 sati i u nedjelju u 10:00 i 16:00 sati da dođu dati podršku svojim šahistima.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.