Pazinjanima nagrade SFera za najbolja znastveno-fantastična djela

Društvo za znanstvenu fantastiku “SFera” objavilo je danas dobitnike nagrade “SFera” za najbolja znanstveno-fantastična djela objavljena u 2009. u sedam kategorija. U kategoriji minijature nagradu je dobio Zoran Janjanin za priču “Quare desperamus?” (Treća stvarnost, Pučko otvoreno učilište, Pazin, 2009.), Milena Benini nagrađena je za kratku priču “Plesati zajedno pod polariziranim nebom” (Priče o dinosaurima, Pučko otvoreno učilište, Pazin, 2009.), a Zoran Vlahović za priču “Svaki put kad se rastajemo…” (Ubiq 5, Mentor, Zagreb, 2009.)

Najbolji znanstveno-fantastični roman u 2009. je “Xavia” autora Damira Hoyke (VBZ, Zagreb, 2009.), a najboljim SF romanom za djecu proglašeni su “Pegazari” Ivane D. Horvatinčić (Knjiga u centru, Zagreb, 2009.).

U kategoriji drame nagrađena je Tanja Radović za zbirku “Ledeno doba” (Meandar, Zagreb, 2009.), dok je Tomislavu Tikulinu dodijeljena nagrada za najbolju ilustraciju u boji naslovnice “Staklene knjige kradljivaca snova” Gordona Dahlquista (Algoritam, Zagreb, 2009.)

U SFerinu žiriju bili su Petra Bulić, Tihomir Macek, Mihaela Marija Perković (predsjednica žirija), Irena Rašeta, Davor Šišović i Monika Tresk te Žarko Radulović, Ivana D. Horvatinčić i Tatjana Jambrišak kao rezervni članovi.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 24. travnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na svečanoj skupštini društva “SFera”, u sklopu konvencije SFerakon 2010. – 32. dana znanstvene fantastike u Zagrebu.

Nagradu “SFera”, koja se dodjeljuje već 29 godina, utemeljilo je zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku “SFera” u svrhu popularizacije žanra i poticanja domaćih autora. Društvo “SFera” djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu fantastiku u Hrvatskoj, te potiče domaće SF stvaralaštvo.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.