Pazinjanima tri postolja u dvije kategorije

Vozači biciklističkog kluba TNT iz Pazina proteklog vikenda nastupili su na downhill utrci na Lošinju. Utrka je ujedno bila i državno downhill prvenstvo. Sedamnaest vozača pazinskog kluba u subotu odradili su treninge, dok je nedjelja bila rezervirana za finale. Na Lošinju su nastupili Dubravka Družeta, Robert Jedrejčić, Marko Šišović, Muris Rekanović, Nikola Solomun, Edin Pašić, Ismar Kulenović, Martin Jurman, Tin Gracin, Noa Radolović, Sebastijan Grgić, Marin Jakovčić, Robert Florčić, Etore Ružić, Domink Rusac, David Petrović, Toni Merklin i Luka Radanović.

Utrka  na Lošinju se ujedno bodovala i za UCI C1 kategoriju za ELITE muškarce. Novi prvak Hrvatske u downhillu je Berislav Topol iz kluba koturaša Jastrebarsko koji je na naslov čekao punih sedam godina. Topol je stazu dugu gotovo dva kilometra završio za 2 minute i 50 sekundi. Drugoplasirani bio je Frano Liović iz biciklističkog kluba Stina koji je na cilj stigao sekundu iza Topola. Prošlogodišnji prvak, Nikola Klačinski ove je godine stigao do trećeg mjesta s vremenom od 2 minute i 54 sekunde. Vječiti favorit za prvaka i prošlogodišnji viceprvak, Marko Šišović iz pazinskog biciklističkog kluba TNT u subotu je nakon težeg pada ozlijedio koljeno te nije nastupio u finalu.

Markova klupska kolegica, Dubravka Družeta imala je više sreće te je i ove godine obranila naslov državne prvakinje stigavši na cilj prije drugoplasirane Ivone Bilandžić i trećeplasirane Tee Marković. “Zadovoljna sam što sam obranila naslov, i to zapravo pokazuje kako se trud i upornost isplati”, kazala je Dubravka nakon utrke. Osim Dubravke iz biciklistčkog kluba TNT iz Pazina uspješni su bili i juniori i to Sebastijan Grgić koji stigao do drugog mjesta i Noa Radolović koji je zauzeo treće mjesto. Prvo mjesto među juniorima zauzeo je Roko Hrvoj iz biciklističkog kluba Stina.

U ukupnom poretku najbrži na stazi bio je Poljak, Slawomir Lukasik s vremenom od 2 minute i 26 sekundi. Lukasik je prije dvije godine u Lošinju osvojio drugo mjesto, a jučer je imao više sreće. “Nisam to očekivao, ali sam jako sretan. Trenirao sam na drugačijim stazama, pa mi je ova bila malo čudna, ali sviđa mi se i sigurno ću se vratiti sljedeće godine”, kazao je Lukasik. Iza Lukasika na drugom i trećem mjestu našli su se Slovenci Jure Žabjek i Žiga Pandur iz Unior Tools Teama.

Downhill Lošinj ove je godine jedina downhill utrka u Hrvatskoj te će se stoga domaćim vozačima za kup bodovati utrke u Sloveniji i Bosni. Sljedeća utrka na rasporedu je za mjesec dana u Kranjskoj Gori.

 

ROMANTIKA NA BICIKLAMA UZ MORE

Osim utrke vozači BK TNT-a zaslužni su i za spektakl o kojemu će se još dugo pričati. Naime, jedan vozač, Ismar Kulenović je u subotu nakon treninga odlučio zaprositi svoju dugogodišnju djevoku Saru. Vozači su mu u tome odlučili pomoći te su posljednji spust nakon treninga u cilju oko Sare s biciklama napravili polukrug iz kojeg je Ismar istupio, kleknuo i ispružio prsten. Naravno, Sara je pristala! Čestitamo!

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.