Pazinjanka – nova glasnogovornica kardinala Bozanića

Matilda Kolić StanićPazinjanka Matilda Kolić Stanić, nova je glasnogovornica zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Rođena je 24. veljače 1980. u Puli, a maturirala je u Pazinskom kolegiju. U to je doba počela surađivati na Radio Istri, a 1998. upisala je Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U Zagrebu je surađivala u Informativnoj katoličkoj agenciji te u Glasu Koncila, a na KBF-u je diplomirala 2004. godine. Bila je aktivna i u studentskom radu, pa je tako bila predsjednica podružnice Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu na KBF-u, ali i zamjenica predsjednika SZ-a Petra Bezjaka. Nakon toga, Zagrebačka ju je nadbiskupija poslala na daljnji studij u Rim, i to na Fakultet društvenih komunikacija Papinskog sveučilišta Svetog križa gdje je nedavno magistrirala.

Bozanić ju je na mjesto voditeljice Ureda Zagrebačke nadbiskupije za odnose s javnošću imenovao još prije desetak dana, popunivši tako mjesto koje je od srpnja prošle godine bilo prazno. Iako je zadužena za odnose s medijima, sve do službenog preuzimanja dužnosti nije željela davati izjave. – Ovo je za mene velik izazov. Zagrebačka nadbiskupija je važna institucija i osjećam veliku odgovornost za dužnost koju sam preuzela – kazala je Matilda za Glas Istre, koja smatra da je imenovanjem glasnogovornice Zagrebačka nadbiskupija pokazala da ima osjećaj za medije.
– Nadam se da ću svojim radom pomoći Zagrebačkoj nadbiskupiji da komunicira s medijima i da ću olakšati svakodnevni posao novinarima – ističe Matilda čije je imenovanje neke iznenadilo stoga što je riječ o ženi. Ona sama ne obazire se na takve komentare te napominje da je u svakom poslu, pa tako i njezinom, prije svega bitna stručnost.
Matildi ovom prilikom želimo uspješan rad na novom radnom mjestu!

(Glas Istre, Križ života)

1 komentara na “Pazinjanka – nova glasnogovornica kardinala Bozanića”

  1. Anonimno napisao:

    …napominje da je u svakom poslu, pa tako i njezinom, prije svega bitna stručnost.

    Da, a žene rođenjem postaju nestručne za posao svećenika… Njeno radno mjesto implicira da ona ne misli to što je rekla.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.