Pazinjanka zavoljela Zagreb i sad po njemu vodi turiste

Odjevena je u jarkocrvenu baršunastu haljinu i cipelice, s crvenom trakom na glavi i naušnicama u obliku licitarskog srca. Prepoznatljivim se stajlingom dok hoda gradom ističe Josipa Šiklić, poznatija kao Purgerica, čije su turističke ture još originalnije od njezine odjeće. Ona naime, turiste ne vodi standardnim rutama, već im pokazuje grad očima purgera, pa tako sa svojim gostima obvezno sjedne na kavu ili sladoled, fotka se s njima i vodi ih u šoping, piše Večernji list.

Za to vrijeme im, naravno, i priča o gradu te o znamenitostima, no poput prijateljice s kojom su na druženju. – Ne volim iznositi dosadne i suhoparne podatke, ne spominjem godine, stil arhitekture i umjetnike kao što to drugi rade. Ono što je najljepše kod ovog grada upravo su priče iz svakodnevnog života te stare i zanimljive činjenice – objašnjava Purgerice te dodaje kako voli svojim turistima otkrivati malo poznate tajne koje ne pišu u turističkim vodičima. Tako je, primjerice, nezaobilazno mjesto za fotografiranje tijekom njezine ture Državni ured za reviziju u Tkalčićevoj ulici.

– No malo tko zna da je to nekoć bio najraskošniji zagrebački bordel, a radio je pod imenom Zlatna kuna – kroz smijeh kaže Purgerica, koja o gradu govori s takvim entuzijazmom i žarom da je teško vjerovati da, unatoč njezinu imenu, ona nije rođena Zagrepčanka. – Ljudi se uvijek šokiraju kad saznaju da sam ja zapravo rođena i odrasla u Pazinu. No, ovdje živim i radim 17 godina. Toliko sam zavoljela ovaj grad da mogu s ponosom reći da je Zagreb moj – kaže, donosi Večernji. (Foto: Instagram/Facebook)

https://istarski.hr/node/52294-pazinjanka-zavoljela-zagreb-i-sad-po-njemu-vodi-turiste

© iPazin.net portal 2001. - 2024.