Pazinjanka Samanta Fabris proglašena najboljom serverkom i blokericom na završnom turniru odbojkaškog kupa Hrvatske

Samanta Fabris na smeču(Glas Istre 28.12.2011.) Nakon četiri uzastopne duple krune, odbojkašice “Rijeke” na završnici Kupa Hrvatske jurišale su na još jedan trofej. Sve je krenulo ekspresnom pobjedom nad “Mladosti” 3:0, no zapelo je u finalnoj utakmici s Vukovarkama, koje su pokazale više i porazile Riječanke s 3:1.

Svjetlija strana riječkog neuspjeha, s obzirom na očekivanja, dio je njihovih mladih snaga koje su na kraju
jedine i dobile prolaznu ocjenu trenera Igora Lovrinova, a i šire javnosti. U obje utakmice prednjačio je dvojac iz zlatne generacije pazinske odbojke, Samanta Fabris i Katerina Černjeka, koji je nosio igru Riječanki iskoristivši tako na najbolji način ukazanu priliku u
godini kada je došlo do smjene generacije.

Potvrdila je to i statistika, po kojoj je Fabris bila najučinkovitija u riječkim redovima s 19 poena u polufinalnoj i 24 u finalnoj utakmici. Pored toga, i ostali učinak promovirao ju je u najbolju servericu i blokericu završnog turnira. – Došlo je do nekoliko promjena u ekipi pa imamo dosta oscilacija u igri i djelujemo nešto lošije nego prijašnjih godina.

Bez obzira na to, ambicije su nam bile uzeti Kup, gdje su s obzirom na protivnike šanse bile podjednake, no podbacile smo malo u finalu, što su Vukovarke iskoristile i pobijedile. Što se tiče moje igre, tu sam više nego zadovoljna. Ušla sam stopostotno u obje utakmice, dala maksimum i opravdala svoja i trenerova očekivanja. Svakako godi priznanje na kraju turnira za najbolju blokericu i servericu, i mislim da sam na najbolji način iskoristila ukazanu priliku da zaigram u početnom sastavu, rekla je Fabris u osvrtu na
završnicu Kupa Hrvatske za odbojkašice.

Kada je riječ o prilikama, ona je svoju čekala tri godine, otkako se iz Odbojkaškog kluba “Sv. Lovreč” preko Poreča i dvogodišnjeg igranja u Pazinu preselila u Rijeku. Iako je svjedočila najvećim uspjesima riječke odbojke – Interliga, domaće prvenstvo i Kup – prilike su dolazile na kapaljku. Priliku za dokazivanje i potvrdu vrijednosti dobivala je i u reprezentaciji Hrvatske, gdje je bila kapetanica kadetskog uzrasta, a igrala je i za najbolju hrvatsku vrstu u juniorskom uzrastu.

Odlaskom iskusnog srednjaka Ivane Miloš, rad i strpljenje došli su na naplatu pa je više nego uspješno popunila upražnjeno mjesto.
– Dolaskom u Rijeku trebalo se priviknuti na treniranje dva puta dnevno, uz puno odricanja od ostalih stvari, čega u prijašnjim sredinama nije bilo.

Bila je to velika promjena, no znala sam da sam mlada te da moram čekati i za to biti spremna. Pored svega nije bilo teško i bila je čast biti medu svjetskom odbojkaškom elitom, zaključila je nova nositeljica riječke igre Samanta Fabris. Naglasila je da nema odmora ni za praznike, jer ih već 8. siječnja čeka utakmica protiv “Sparte” u Bratislavi, te da se treba dobro pripremiti za prvenstvo i uzvratiti Vukovarkama za poraz u Kupu.

Glasistre.hr

1 komentar na “Pazinjanka Samanta Fabris proglašena najboljom serverkom i blokericom na završnom turniru odbojkaškog kupa Hrvatske”

  1. zvane1 napisao:

    Way to go sammy

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.