Pazinka golijadom proslavila naslov

2Pitanje naslova prvaka i plasman u županijsku elitu Pazinjani su riješili još u pretposljednjem kolu kada su na gostovanju u Vinežu očitali lekciju domaćoj Iskri i pokazali tko je ove sezone gazda lige. Tako im je jučerašnja posljednja utakmica sezone poslužila da se pred svojom publikom u svečarskoj atmosferi oproste od igranja u najnižem nogometnom razredu, u kojemu su se našli silom prilika i srećom boravili samo jednu epizodu.

Da je naslov prvaka zaslužen pokazali su i jučer protiv Montakera, simpatičnih gostiju, koji su u Pazinu igrali podređenu ulogu i na kraju otputovali kući s pola tuceta u mreži.

Već je u 5. minuti bilo 1:0. Raspoloženi Videkić nakon što je primio ubačaj s desne strane, okrenuo je čuvara i sa nekih 10-tak metara preciznim prizemnim udarcem pogodio vodstvo. Ono je poduplano šest minuta kasnije kada je u jeku najvećeg pazinskog pritiska Bačić dobro “poklopio” jednu povratnu loptu i poslao je iza leđa nemoćnog Vujičića.

Iako je nakon toga malo smanjen gas, vozilo se u jednom smjeru i samo je sreća spasila goste da do odmora
ne budu potopljeni. Odmor je poslužio za malu svečanost koju je klub priredio kada je predsjednik kluba Damir Milanović čestitao i podijelio medalje juniorima koji su osvojili naslov prvaka u svojoj ligi i tako s pionirima, koji su također pokorili konkurenciju u svom uzrastu, na najbolji način zaokružili vrlo uspješnu sezonu pazinskog kluba.

U nastavku su neko vrijeme gosti postali ravnopravan protivnik i nekoliko puta zaprijetili, a onda je uslijedilo 15-tak izuzetno nadahnutih pazinskih minuta kada su domaćini još tri puta poslali loptu u gostujuću mrežu. U 80. minuti priređena je još jedna mala svečanost. Iz igre je uz prigodni poklon i dugotrajni aplauz izašao Aleksandar Grabar, legendarna pazinska osmica i tako se oprostio od igranja, a do kraja je ostalo vremena za još jedan gol domaćina.

Prava fešta ostavljena je za kraj. Najprije je Dario Zgrablić ispred NSŽI-ja uručio kapetanu Marku Bačiću pehar namijenjen prvaku lige, a potom su pjesma i slavlje nastavljeni u prostorijama kluba.

Gradski stadion.
Gledatelj 150.
Sudac: Danijel Starčević (Štinjan)-6,5.
Pomoćnici: Čalić (Marčana), Bezelj (Pula).

Strijelci:
1:0 Videkić (5),
2:0 Bačić (11),
3:0 Zgrablić (72),
4:0 Grdić (75),
5:0 Levak (76),
6:0 Jakus (82).

Žuti kartoni: Zgrablić (Pazinka-Pazin), Ritoša (Montraker).

PAZINKA-PAZIN: Horvat 7 (od 46. Ukotić 7), Banko 6, Koraca 6,5 (od 65. Živbić 6), Bačić 7, Zgrablić 7, Grabar 7 (od 80. Bertoša -), Videkić 7, Levak 6,5, Breščić 6 (od 56. Erik 6), Grdić 6,5 (od 77. Glavinić 6), Ivančić 6,5 (od 79. Jakus 6,5).

MONTRAKER: Vujičić 5,5, Velenik 5,5, Kamber 5,5, Moško 5,5, Ritoša 6, Šantić 5,5, Paris 5,5, Brečević 5,5, Šuman 6, Jandrić 5,5 (od 46. Vretenar 6), Čuka 5,5 (od 28. Poropat 6).

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.