Pazinska Hitna medicinska pomoć u suradnji s Gradom i 7 općina Pazinštine nabavlja novo ambulantno vozilo

U četvrtak,  16. siječnja 2020., u Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije u Ispostavi Pazin organiziran je prijem povodom potpisivanja ugovora za sufinanciranje nabave novog ambulantnog vozila s Gradom Pazinom  i  7 susjednih općina.

Uz domaćina ZHMIŽ, ravnateljicu Gordanu Antić, prijemu su prisustvovali gradonačelnik Renato Krulčić i načelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić te  predstavnica Namještaja MIMA d.o.o. koji su nedavno Ispostavi Pazin donirali kauč i madrac.

Ravnateljica Antić zahvalila se svim prisutnima na nesebičnom zalaganju i odličnoj suradnji te im je tom prigodom uručila zahvalnice.

Procijenjena vrijednost predstojeće javne nabave iznosi 800.000 kuna, a uz podršku pri sufinanciranju tijekom slijedeće 4 godine, Ispostava Pazin moći će na siguran i brzi način obavljati  hitne intervencije na području Grada Pazina i Pazinštine i time ostvariti važan preduvjet kvalitetne zdravstvene zaštite svojih sugrađana.

Inače, Zavod je već uspješno okončao javnu nabavu za tri ambulantna vozila sufinancirana iz decentraliziranih i vlastitih sredstava, od kojih je jedno namijenjeno Ispostavi Pazin. Prema riječima ravnateljice Antić u Ispostavu Pazin to bi vozilo trebalo stići do kraja svibnja 2020. godine.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako Grad Pazin nastoji financijski podržati sve aktivnosti koje su u cilju zaštite zdravlja i podizanja kvalitete života svojih sugrađana i lokalne zajednice u partnerstvu sa Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije – Ispostavom Pazin i Istarskim domovima zdravlja – Ispostavom Pazin.

Naime, Grad Pazin s Istarskom županijom, ZHMIŽ i Istarskim domovima zdravlja od 2012. godine sklapa godišnje Ugovore o sufinanciranju HMP iznad standarda. Dodatnih 5.000,00 kuna u 2018. godini Grad je izdvojio za obnovu prostora Hitne medicinske pomoći Pazin, a 1.970,00 kuna za kupnju setova za opekline, pa je ukupno od 2012. do 2019. godine iz proračuna Grada za potrebe HMP, Ispostavu Pazin izdvojeno 852.543,68 kuna.

U proračunu za 2020. godinu planirano je za dodatni tim HMP izdvojiti 110.000,00 kuna, a za nabavku novog ambulantnog vozila 83.596,99 kuna.

Svojom podrškom Grad želi doprinijeti stvaranju bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti na vrijeme dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb, jer snaga lokalne zajednice ogleda se u brizi o najranjivijim skupinama građana među kojima su i bolesne osobe, što je među prioritetima Grada Pazina, zaključio je Gradonačelnik.

7 komentara na “Pazinska Hitna medicinska pomoć u suradnji s Gradom i 7 općina Pazinštine nabavlja novo ambulantno vozilo”

 1. Anonimno napisao:

  izbori kucaju na vrata, a?

  ovo more impresionirat samo one koji zaboravljaju da taj isti Pazin i dan-danas nema volje financirat tako potreban stalni 2. tim hitne pomoći

  to je prioritet i pravi nadstandrd iznad svih ovih tričarija kojima se hvale

  1. Anonimno napisao:

   ca te ni volja svaki dan peljat kombi za gls pa bis sa delat na hitnu

  2. Anonimno napisao:

   Novo ambulantno vozilo nije tričarija!

   1. Anonimno napisao:

    novo ambulatno vozilo, i to jedno, nije nadstandard nego minimum funkcioniranja sustava; to jednako kao se hvalit donacijama za setove za opekline – nešto čega se pametan srami, a budala ponosi

    osim tega, ako novo ambulantno vozilo opet bude klasično teretno s fuš-modifikacijama kao do sada, onda smo napravili još huje za pacijente, a o temu se pisalo odavno, guglajte

    ako želimo nadstandard, odnosno veće šanse za preživljavanje, onda budimo iznad zakonskog minimuma, a to su dodatni tim na hitnoj i profi vozila umjesto kariola, da ostalo ni ne spominjen

    ljudi moji, ovo je 2020., članica smo EU, ovo nije Juga iz ’60-tih

    sve to se jasno komuniciralo i tražilo još u vrijeme fenomenalnega dr Kovića pred 5-6 let, i potkrijepljeno stručnim analizama, a sad smo di i tada, a Ković se usreći micanjen iz ove močvare s plitkin kriterijima i neukin narodon kojemu se jeftino mažu oči pred izbore

 2. Anonimno napisao:

  nadstandard? NADSTANDARD???

  broj 1 – rengen uopće ne dela u Pazinu i ne zna se da li će ikad, a kamo li kad, a i kad dela je toliko star i loš da većina mora ponovo na rengen kad dojde u Pulu ili Rijeku

  broj 2 – za one koji ne znaju, pazinska hitna kao ultrazvuk ima neku igračku koja izgleda kao kupljena na Wishu i koja se spaja na noname tablet, i doktorica ti unapred reče “da će pogledat ako uopće uspije ča s tin videt”

  broj 3 – hitna i dalje nema niti analizator krvi, ono isto zbog čega je umra mali Gabrijel u Metkoviću, nešto ča bi trebalo postojat u svkoj hitnoj, a ne da te za pišljivo vađenje krvi šalju u Rijeku ili Pulu, uređaj od smiješnih 10-15 hiljada kuna

  ljudi, pazinska hitna dela kao forwarduša za PU i RI, o čemu mi pričamo? sredstva za opekline? kombi? i za to se slikamo za medije???????????

 3. Anonimno napisao:

  Čuj to… Kauč i madrac? Čemu to točno služi? Da pacijenti u čekaonici umru ležeći na mehkemu dok čekaju da se onaj jedan jedini tim hitne torna s terena nakon ča su zmerili febru nekemu u Motovunu?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.